Başkan Erdoğan'dan TCG Burgazada’nın teslim töreninde önemli açıklamalar

Başkan Erdoğan, Milgem Projesinin Üçüncü Gemisi TCG Burgazada’nın Deniz Kuvvetlerine Teslimi ve Yeni Tip Denizaltı Aydınreis’in İlk Kaynak Töreni'nde konuştu. Başkan Erdoğan Akdeniz konusunda net mesajlar verirken, "Meydanları haydutlara bırakmayacağız." dedi.

Giriş Tarihi 04 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 04 Kasım 2018, 16:02
Başkan Erdoğan’dan TCG Burgazada’nın teslim töreninde önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milgem Projesinin Üçüncü Gemisi TCG Burgazada'nın Deniz Kuvvetlerine Teslimi ve Yeni Tip Denizaltı Aydınreis'in İlk Kaynak Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
"Burgazada korvetimizi bugün Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim ediyoruz. Yerli ve milli imkanlarla yürütülen Milgem Projesi ürünü olan Burgazada korvetinin hayırlı olmasını diliyorum. Herkese şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Milgem Projesinin 4'üncü projesi olan Kınalıada'yı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edeceğiz. Ülkemizin deniz kuvvetlerinin en az diğer unsurlarının kadar güçlü olmasını göstermiştir. Türkiye'yi denize ayak basamayacak hale getirmeye çalışan çabalara izin vermeyeceğiz.

DOĞU AKDENİZ MESAJI
Doğu Akdeniz'deki doğal kaynaklarının adeta gasp edilmesine yönelik girişimleri kabul etmeyeceğiz. Kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında gözümüz yok. Biz sadece kardeşlerimizin haklarını koruyoruz. Adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük hataya yaptıklarını anlamaya başladılar. Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız.

SAVUNMA SANAYİ
Bizim bu gemilerimiz bugünün değil, geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Savunma sanayimizde rahmetli Özal'la başlayan atılımları bambaşka boyuta taşıdık. Bir üst sınıf firkateynimiz İstanbul'u da denizlere indirdiğimizde bambaşka bir lige çıkmış olacağız.

2004 yılından bu yana yakın takip altında tuttuğumuz savunma sanayi faaliyetleri bize bir gerçeği gösterdi. Bu gerçek de Türkiye'nin gerekli irade ortaya konulduğunda altından kalkamayacağı hiçbir iş olmadığıdır. Biz akademisyenlerimize, mühendislerimize, girişimcilerimize güvendik. Karadan denize, havadan uzaya kadar gelişmiş ülkelerle yarışabilecek ürünler ortaya çıktı.

İnsansız hava araçları konusunda dünyada ilk 5-6 ülke arasındayız. Atak helikopterleri emsalleri arasında öne çıkıyor. Biz kendimize güvendikçe, Allah da yaptığımız işlerin bereketini veriyor. Yerli ve milli tasarım, geliştirme, üretim faaliyetleri konusunda Türkiye savunma sanayinde dışa bağımlığını yüzde 80'lerden yüzde 35'lere kadar indirdi. Ortaya çıkardığımız her ürün dünyadaki pek çok ülkenin de ilgi alanına giriyor.

Savunma sanayini ne kadar geliştirirsek diğer alanlarda da o kadar ileri gideceğimiz açıktır. Bize küresel düzeyde rekabet avantajı sağlayacak bu alanı daha fazla destekleyeceğiz. Türkiye dünyanın ilk 100 savunma sanayi listesine 4 şirketiyle giren ülke olmuştur. En kısa zamanda özel sektör kuruluşlarımızı da bu listede görmek istiyoruz. Millileşme hedefimizi büyük şirketlerimizle hayata geçiriyoruz. Savunma sanayinde tedarikçi zincirimizi ne kadar geniş tutarsak o kadar büyüyebiliriz.

Görüldüğü gibi konusu savunma sanayinden açılınca tüm sektörlere temas etmek kaçınılmaz hale geliyor. 1000 yıldır bu toprakların vatanımız olması için hayatlarını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. Şu anda karada, denizde ve havada görev yapan tüm TSK mensuplarına selamlarımı gönderiyorum."