Başkan Erdoğan: Piyasalar rahatladı

Başkan Erdoğan, Moldova dönüşü gündemi değerlendirdi. Kur saldırısının bertaraf edildiğini söyledi... Başkan Erdoğan fırsatçıları hedef aldı: Son günlerde döviz kuru biraz yükseldi, enflasyon kıpırdadı diye birileri ellerini ovuşturdu. Biz sağlam durunca, ellerini ovuşturanlar hüsrana uğradı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2018 Güncelleme 20 Ekim 2018, 00:00
Başkan Erdoğan: Piyasalar rahatladı

İÇİNDEKİLER

ABD, yaptırımların kaldırılacağını açıkladı. Hafta başı ben arkadaşlara söyledim. 'Bu hafta piyasalarda bir rahatlama olursa şaşırmayın' dedik. Ve zaten rahatlama da başladı.
Bu sadece ABD ile ilişkilerin normalleşme yoluna girmesinden değil tabi... Gereken tedbirleri alıp yolumuza devam ettik. Biz sağlam durunca ellerini ovuşturanlar her zamanki gibi hüsrana uğradı.

ELLERİNİ OVUŞTURANLAR HÜSRANA UĞRADI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün sonlandırdığı Moldova gezisi sonrası havalimanında gazetecilerle bir görüşme yaptı. Gündeme dair açıklamalar yapan Erdoğan, özetle şunları söyledi:
Suudi Arabistan'dan bir heyet geldi. Onlara "Öyle bir başkonsolosunuz var ki, yaptıklarını anlamak mümkün değil. Tutmuş, bir yabancı haber ajansının elemanını içeri almış, ona elektrik panolarını gösteriyor, son derece lakayt davranıyor" dedim. Ertesi gün bunu ben Kral'a da söyledim. Kral da eleştirilerimize hak verdi.

ÖNEMLİ OLAN DEYRİZZOR
Biliyorsunuz, ta Brunson'dan önceki dönemlere uzanan taleplerimiz vardı ABD'den. Bunların birincisi FETÖ'nün ele başının verilmesiydi. Sayın Trump ile görüştüğümde, "Bolton'a dosya numaralarını verin, yeter" dedi. Biz tabii İbrahim Bey'le bütün dosyaların numaralarını gönderdik. Ama ses çıkmadı.
Halk Bankası meselesi tamamen bir idari karardır. OFAC ile bu işin rahatlıkla çözülmesi mümkündür. Bunların Brunson hadisesiyle herhangi bir alakası yok.
Fırat'ın doğusunda önemli olan şey Deyrizzor'dur. Çünkü, orası bir enerji potansiyelidir. Çünkü, terör örgütü buradan rant elde ediyor.
Son günlerde malum döviz kuru biraz yükseldi. Faizler aynı şekilde biraz arttı, enflasyon kıpırdadı diye birileri ellerini ovuşturmaya başladı. Biz sağlam durunca, ellerini ovuşturanlar da hüsrana uğradı.



EN BÜYÜK YERLEŞTİRME PROJESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SOCAR STAR Rafinerisi açılışında konuştu. Rafinerinin son 30 yılın en büyük reel sektör yatırımı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu rafine Türkiye'nin en büyük yerlileştirme projesidir. Bu şekilde 1.5 milyar dolar tasarruf edilmesi planlanıyor. Petrol ürünlerinde dışa bağımlılığının azalması hedefleniyor" dedi.



Başkan Erdoğan'ın Moldova ziyaretini TAKVİM Yayın Yönetmeni Ergün Diler yakından takip etti



Hazine
ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, STAR Rafinerisi açılışında konuştu. STAR Rafinerisi tesisine çok büyük önem verdiklerini açıklayan Albayrak, "Bu büyük proje sağlayacağı istihdamdan değil dışa bağlılığı azaltmasına yönelik katkıdan dolayı önemli" ifadelerini kullandı.