Cemal Kaşıkçı olayındaki istihbaratçı Suudi Albay’ın sır 7 saati

Takvim, Kaşıkçı olayında yeni görüntülere ulaştı. İsthibaratçı Suudi Albay Mutreb'in İstanbul'da 7 saat süren gizemli trafiği ortaya çıktı. Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de kayboldu. Aynı gün Suudi Konsolosluğu'na giden timin başındaki kişi Maher Mutreb çıktı. Şahsın özelliği Veliaht Prens'in gezilerinde yer almasıydı. Ayrıca İngiltere'de görev yapmış bir istihbarat albayıydı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2018 Güncelleme 18 Ekim 2018, 03:13
Cemal Kaşıkçı olayındaki istihbaratçı Suudi Albay’ın sır 7 saati

İÇİNDEKİLER

2 Ekim'de 15 kişilik Suudi timi, İstanbul'a geldi. En önde yürüyen Albay Mutreb, saat 09.55'te Başkonsolosluk binasına geçti. Adamlarını yerleştirdi. Kaşıkçı da saat 13.14'te içeriye girdi.
Saat 16.53'ü gösterdiğinde ise Albay bu kez, Başkonsolosun konutunun önünde belirdi. Hızla oteline yöneldi. 5 günlük rezervasyonu iptal ettirdi. Sırlarıyla birlikte ülkesine gitti.



KONSOLOSLUĞA GELİŞİ



KONUTTAN ÇIKIŞI


Dünya İstanbul'a odaklandı. Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkamadı. Aynı gün Suudi Arabistan'dan İstanbul'a 15 kişilik bir timin geldiği anlaşıldı. TAKVİM o timle ilgili önemli bilgilere ulaştı. Buna göre timin başında İstihbarat Albayı Maher Abdulaziz M. Mutreb vardı. Albay Mutreb, saat 09.55'te başkonsolosluk binasına giriş yaptı. Kaşıkçı da saat 13.14'te içeriye alındı. Saat 16.25'i gösterdiğinde ise Albay bu kez başkonsolosun konutunun önünde ortaya çıktı. Daha sonra Levent Movenpick Otel'e giriş yaptı. 5 günlük rezervasyonu iptal ettirip ülkesine doğru havalandı. Bu gizemli Albay'ın oldukça ilginç özellikleri de vardı.

HEP YANINDA
Söz konusu şahıs Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a yolculuklarında yer aldı. Mutreb'in Prens Selman'a ABD, Fransa ve İspanya ziyaretlerinde eşlik ettiği anlaşıldı. 47 yaşındaki Mutreb, geçmişte Suudi Arabistan'ın İngiltere Büyükelçiliği'nde de görev yapmıştı.



OTELDEN ÇIKIŞ SAAT 17.15



HAVALİMANINA GİRİŞ ANI SAAT 17.58


EKİPLER KONUTTA
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan heyet İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ilgili birimlerle görüşme sağladı. Daha sonra Levent'te bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na ait konuta saat 14.40'da giriş yaptı. Türk ekibi de saatler sonra konsolosluk binasında araştırma yapmaya başladı. Olay yeri inceleme ekiplerinden bazıları, 17:30'da konuttan ayrıldı.



GÖREVDEN ALINDI
Başkonsolos
Uteybi apar topar İstanbul'dan Riyad'a kaçtı. Dün Uteybi'nin görevden alındığı vurgulandı. Konsolos hakkında soruşturma başlatıldığı da kaydedildi. Ancak bazı kaynaklar bunu doğrulamadı.

TÜRKİYE OLAYI İNCELİYOR
ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı olayını Türkiye'nin çok güçlü bir biçimde incelediğini söyledi. "Kaşıkçı olayına tepkim, Kral ve Veliaht Kral'ın konuyu bilip bilmemesine bağlı" diyen Trump, "Eğer varsa, Türkiye'den ses ve görüntü kayıtlarını istedik. Muhtemelen bu hafta bitmeden neler olduğunu öğrenmiş olacağız" diye konuştu.



SU MOTORU GETİRİLDİ

Türk heyeti, konutta bulunan su kuyusunu da inceledi. Polislerin, itfaiye aracıyla getirilen su motoru ile drone kullandıkları görüldü.


ABDURRAHMAN ŞİMŞEK, NAZİF KARAMAN