Başkan Erdoğan: Büyük cihada geçtiğimiz dönemdeyiz

Başkan Erdoğan müftülere seslendi. FETÖ’yle mücadelenin sürdüğünü belirtti. “Tehlikenin atlatıldığını söyleyemeyiz. Küçük cihattan büyük cihada geçtiğimiz dönemdeyiz” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2018 Güncelleme 16 Ekim 2018, 03:38
Başkan Erdoğan: Büyük cihada geçtiğimiz dönemdeyiz

İÇİNDEKİLER

Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki İl Müftüleri Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan şunları söyledi:
FETÖ bir sebep değil, yanlış bir sistemin sonucudur. FETÖ 1970'lerin ortasında bünyeye girmiş, 40 yıl boyunca da o bünyede sinsice büyümüş bir urdur.
FETÖ'nün can damarlarını birer birer kestik, kesiyoruz. Tüm çabalarımıza rağmen tehlikenin atlatıldığını söyleyemeyiz. Küçük cihattan büyük cihada geçtiğimiz bir dönemdeyiz.

SOYTARILAR, CAHILLER...
Dinimizi istismar eden bu yapıların ülkemizin ve 1.7 milyarlık İslam aleminin geleceğinde yeri yoktur.
Bizim hocalarımız inisiyatif almadığı zaman, meydan FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı-danslı program yapan soytarılara kalıyor.
Din ile diyanet ile bağlantısı olmayan şahıslar ortalıkta İslam adına ahkam kesiyor. Arayış içindeki insanlarımızı da kurdukları bu tezgaha düşürebiliyorlar.

ROMANYA BİR FIRSAT
Erdoğan, Romanya Başbakanı Dancila ile Külliye'de basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Romanya'nın önümüzdeki yıl başında AB dönem başkanlığını devralmasının bir fırsat olacağını belirterek, "Rumen dönem başkanlığı ile AB ile yakın bir çalışma ilişkisini tesis edeceğiz" dedi. Ve ekledi: Romanya'nın 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra ülkemizle sergilediği dayanışmayı unutmayacağız.

Başkan Erdoğan'ın 18-21 Ekim tarihlerinde Diyarbakır'da yapılacak 'Şöhretler Karması' maçında sahaya çıkacağı öğrenildi.