Son dakika: Rahip Brunson kararı duyunca hıçkırarak ağladı! İşte rahip Brunson davasından tüm detaylar...

Mahkeme heyeti Brunson’a son sözlerini sorarken, heyecandan sesi titreyen ABD’li rahip, “Masum bir adamım. İsa’yı seviyorum, Türkiye’yi seviyorum. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyetinin karar için verdiği arada Brunson’ın eşi ABD’li rahibin yanına giderek sarıldı. Bu hareket karşısında duygularına hakim olamayan Brunson hıçkırarak ağlamaya başladı.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2018, 21:48
Son dakika: Rahip Brunson kararı duyunca hıçkırarak ağladı! İşte rahip Brunson davasından tüm detaylar...

İÇİNDEKİLER

Rahip Brunson, mahkeme heyeti karar için ara verdiği sırada eşi ABD'li rahibin yanına giderek sarıldı. Bu hareket karşısında duygularına hakim olamayan Brunson hıçkırarak ağlamaya başladı.

KARARIN ARDINDAN GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Yaklaşık 30 dakikalık bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Brunson'a terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık suçlarından takdiren 5 yıl hapis cezası verdi. Yapılan indirimlerle birlikte 3 yıl 1 ay 15 güne indirilen ceza, Brunson'un hapiste ve gözaltında bulunduğu sürelere mahsup edildi. Brunson hakkında bulunan ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağını içeren denetimli serbestlik yasakları da ayrı ayrı kaldırıldı. Verilen kararın ardından gözyaşlarına hakim olamayan Brunson, büyük sevinç yaşadı.

BRUNSON'IN SON SÖZLERİ

Tanık Ün'den sonra söz alan Andrew Craig Brunson, "Benim PKK´lılarla bir bağlantım yok ve hiçbir zaman olmadı. Söz konusu doktora yaralı da götürmedim. PKK´lılarla hiç tanışmadım. Böyle bir şey de mümkün değildir. Ban masumum. Türkiye'yi seviyorum." diye konuştu.

TANIK İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Aradan önceki bölümde 4 tanık dinlenip yüzleştirme yapıldı. Mahkemede dinlenen tanıklardan bir tanesi, daha önce verdiği ifadesini değiştirdi

MİLLİ SPORCU TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada kamu tanığı olarak dinlenen ve iddianamedeki Fowler çifti ile tenis kulübünden tanışan milli sporcu B.Ü. doktor olan Fowler çiftinin yaralı PKK'lılara yardım edip etmediğini bilmediğini, kendileriyle kulüpte menejerlik de yaptığı için tanıştığını, bunun dışındaki bilgilere hakim olmadığını ifade etti.

BRUNSON'A 3 YIL 1 AY 15 GÜN CEZA

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, mahkeme heyeti, verilen aranın ardından kararını açıkladı.

Heyet, Brunson'a TCK'nın 220/7 maddesi gereğince 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken, hükümle birlikte sanığın ev hapsi ve yurtdışı yasağını kaldırdı. Brunson, yattığı süre gözönüne alınarak serbest bırakıldı.

RAHİP BRUNSON'IN KELEPÇESİ ÇIKARILDI
Rahip Brunson'ın elektronik kelepçesi çıkarıldı.



BAVULUNU HAZIRLADI
Akşam saatlerinde ABD'ye askeri bir uçakla gitmesi beklenen Rahip Brunson'ın evinde çekilen fotoğraf karesinde bir yandan telefon trafiği yaşarken, bir yandan da bavullarını hazırlarken görüntülendi.

EVİNDEN AYRILDI
Saatler 21:40'ı gösterirken rahip Brunson İzmir'deki evinden ayrılarak ABD'ye gitmek üzere havalimanına doğru yola çıktı.