Başkan Erdoğan: Saldırıları atlatıyoruz

Başkan Erdoğan, Meclis açılışında dünyadaki gelişmeleri değerlendirdi. Döviz kuru üzerinden yapılan saldırların Türkiye'yi etkisinin azaldığını belirtti... Başkan Erdoğan, ekonomide güven mesajı verdi: Hiçbir vatandaşımızı fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz. En zorunu geride bıraktık, inşallah bundan sonra her şey daha kolay olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2018 Güncelleme 02 Ekim 2018, 01:28
Başkan Erdoğan: Saldırıları atlatıyoruz

İÇİNDEKİLER

İşini çevirmekte zorlanan herkesin yaşadıklarını yakından takip ediyoruz. Allah'ın izniyle bu saldırıyı da atlatıyoruz. Ekonomimiz operasyonla yıkılmayacak kadar güçlü...
Milletimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Hiçbir vatandaşımızı fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz. En zorunu geride bıraktık, bundan sonra daha kolay olacak.



Erdoğan, dün TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Yerel seçimlerdeki ittifak konusunda Bahçeli ile daha sonra baş başa bir görüşme yapacaklarını söyledi.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk yasama yılı açılışında manifesto niteliğinde bir konuşma yaptı. Konuşmasında ekonomi ağırlıklı mesajlar veren Erdoğan şunları söyledi:
Milletimiz karşısında yürütmenin tek muhatabı Cumhurbaşkanı'dır. Anayasa ve yasalardan aldığımız yetkiler vasıtasıyla, milletimize söz verdiğimiz gibi, hızlı ve etkili bir icraat gerçekleştiriyoruz.
ABD yönetimi, siyasi ve hukuki sorunları diyalog yerine tehdit ve şantaj diliyle çözmeye çalışmak suretiyle yanlış yola girmiştir. ABD, Türkiye'ye yönelik ekstra uygulamalarıyla güvenilirliğini iyice yitirmiştir.

FIRSATÇILARA ÇATTI
Türkiye ekonomisi, bu tür tehditlerle yıkılmayacak kadar güçlüdür. Kurdaki yükselişin yol açtığı belirsizlik yavaş yavaş ortadan kalkıyor.
Sanayicimizin, tüccarımızın, ücretli kesimin, velhasıl milletimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Enflasyondan, faizlerden, döviz kurundan bunalan, işini çevirmekte zorlanan herkesin yaşadıklarını yakından takip ediyoruz.
Hiçbir vatandaşımızı vicdan ve ahlak yoksunu tefecilerin, iyi günde ortaya çıkıp kötü günde kaybolan fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz.
Milletimizden biraz daha sabırlı olmasını, ülkesine ve yönetimine güvenmesini istiyorum. En zorunu geride bıraktık, inşallah bundan sonra her şey daha kolay olacak.
Kandil'i, Sincar'ı bölücü terör örgütünden tamamen temizleyeceğiz. Hedefimiz, Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki bölgelerin de buraları işgal eden terör örgütünden temizlenerek güvenli hale getirilmesidir.

REFORM MESAJI

Erdoğan, 2'nci yasama yılı dolayısıyla Twitter'dan mesaj paylaştı: Bugüne kadar milletimizle birlikte hareket ederek her sorunun üstesinden geldiğimiz gibi, bundan sonra da aynı başarılara imza atmayı sürdüreceğiz. Ekonomide, serbest piyasa kurallarından ve bütçe disiplininden asla taviz vermeden, ihtiyacımız olan reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz.



ORTAYLI'DAN KÜTÜPHANE JESTİ

Başkan Tayyip Erdoğan, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Ortaylı, kişisel kütüphanesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kütüphanesi'ne bağışladı. Başkan Erdoğan da, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olmayı hedefleyen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kütüphanesi'ne yaptığı bağıştan dolayı Prof. Dr. Ortaylı'ya teşekkür etti.



GENEL
KURUL'UN İLKLERİ
Genel Kurul ilklere sahne oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesi nedeniyle Bakanlar Kurulu sıraları kaldırıldı, komisyon sıralarının yerleşim şekli değişti. Bakanlar töreni kendilerine ayrılan locada izledi. Bugüne kadar Cumhurbaşkanının hemen yanındaki locada oturan komutanlar ise bakanlara ayrılan bölümün arkasına yerleştirildi.