Avrupa laf dinlemiyor

Başkan Erdoğan KKTC konusunda Avrupa’ya yüklendi: Yok efendim neymiş, asker sayımızı azaltmalıymışız! Kusura bakmasınlar, biz orada asker sayımızı azaltmayacağız. Artıracağız, azaltmayacağız. Laf dinlemiyorlar; dinleselerdi bu işi çözerdik...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2018 Güncelleme 17 Eylül 2018, 00:00
Avrupa laf dinlemiyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan dönüşünde uçakta gazetecilerle sohbet ederken, gündeme dair soruları da yanıtladı. İşte Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları:

İdlib'te durum iki üç gündür sakin. Yapılan girişimlerin bir neticesini aldık gibi görünüyor. Yine bir göç harekatı olursa insanların sığınacağı yer yine Türkiye. Batı gibi davranamayız. Bizim davranışımız çok daha koruyucu olacaktır. Fakat yük de hafif değil, yük ağır.
Bizim KKTC'de üs diye bir sorunumuz yok. Topraklarımızdan oraya ulaşmak, dakikalarla konuşulacak bir şey. Ancak işin psikolojik boyutu var. Bu açıdan üs de kurabiliriz. Yok efendim neymiş, asker sayımızı azaltmalıymışız! Kusura bakmasınlar, biz orada asker sayımızı azaltmayacağız, artıracağız.
Laf dinlemiyorlar; dinleselerdi, Kofi Annan'la biz bu işi çözerdik. Annan planında biz her şeyi kabul ettik, ama onlar sattı. Bundan sonra bizim için orada kendi ilan ettiğimiz reçete ne ise biz bu reçeteyi uygulamaya koyarız.

TARİHİ DEĞİŞİM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni eğitim-öğretim yılının açılışı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında "Sabır, emek, samimiyet ve fedakarlık isteyen uzun bir süreç olan eğitim-öğretim konusunda tarihi nitelikte değişimlere hazırlanıyoruz" ifadesini kullandı.