Sözcü'nün uçak yalanı patladı

CHP'li Gamze Taşçıer'in "uçak" yalanına Sözcü Gazetesi çanak tuttu. Uçağın Katar'dan satın alınmadığını bile bile haberi manşetten veren Sözcü büyük bir skandala imza attı.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 13 Eylül 2018, 10:47
Sözcü’nün uçak yalanı patladı

İÇİNDEKİLER

Dün CHP'li Gamze Taşçıer'in dün ortaya attığı "Başkan Erdoğan Katar'dan yeni uçak aldı" yalanını Sözcü Gazetesi gerçeği bilmesine rağmen bugün manşete taşıdı.

GERÇEK DÜN GECE ORTAYA ÇIKMIŞTI
CHP'li Taşçıer tarafından algı oluşturmak için dün ortaya atılan iddianın gerçeği yansıtmadığı gece saatlerinde ortaya çıktı. Gazeteler basılmadan önce Katar'a ait uçağın satın alınmadığı ve Türkiye'ye hediye edildiği gerçeği ortaya çıkarken; Sözcü bu iddianın yalan olduğunu bilerek bugünkü manşetine taşıdı. Sözcü'yü okuyan kitle ise bu yalana balıklama atlayarak bir kez daha yapılan bu algı operasyonuna yenik düştü.

İŞTE UÇAK GERÇEĞİ
Katar Emirliği'ne ait olan Boeing 747-8 tipi özel uçak Katar Şeyhi Al Sani tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ne Katar'ın Türkiye'ye olan güveninin ve inancının göstergesi olarak hediye edildi. Bu işlemin ardından uçak Cumhurbaşkanlığı uçak filosunun tapulu malı oldu. Uçağın şu anki resmi değeri 500 milyon doları bulurken, Türkiye bu uçak için sadece gümrük bedeli olarak 1 dolar ödeme yaptı. Bir diğer nokta da Katar tarafından Türkiye'ye hediye edilen bu uçağın geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yapılan 15 milyar dolarlık yatırımla herhangi bir ilgisi bulunmadığı da belirtildi.

İŞTE KATAR'DAN TÜRKİYE'YE HEDİYE EDİLEN UÇAK