Son dakika haberi: 2018 LGS 3. nakil sonuçları açıklandı! MEB e-Okul 3. nakil sonuçları sorgulama

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla milyonlarca öğrenciyi tercih heyecanı sardı. İstedikleri okullara yerleşmeyi bekleyen öğrenciler LGS nakil sonuçlarını araştırmaya başladı. Peki 2018 LGS 3. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas üçüncü nakil sonuçları, Bakanlığın "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 03 Eylül 2018, 10:07
Son dakika haberi: 2018 LGS 3. nakil sonuçları açıklandı! MEB e-Okul 3. nakil sonuçları sorgulama

İÇİNDEKİLER

MEB'in üçüncü yerleştirme başvuruları 31 Ağustos'ta biterken LGS 3. nakil sonuçları, MEB e-Okul lise sorgulama sayfasında ne zaman açıklanıyor? Milli Eğitim Bakanlığı'nın iki kez gerçekleştirdiği başvurularda sona doğru gelinirken, şu ana kadar istediği okula yerleşemeyen veya hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için çalışmalar 8 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecek. 8 Eylül'de son lise sonuçları açıklandıktan sonra MEB, 18 Eylül'de eğitim-öğretim dönemine start veriyor.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas üçüncü nakil sonuçları, Bakanlığın "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

LGS 3. nakil sonuçları bugün belli olacak. Sonuçların açıklanmasının ardından LGS. 4. nakil başvuruları da başlayacak. Peki merkezi ve yerel yerleştirme nedir? İşte LGS nakilleri ile ilgili ayrıntılar...

LGS 3. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Lise 3. nakil sonuçları bugün açıklanacak. Sonuçların saat 10.00 civarı açıklanması bekleniyor. Tüm gözler MEB'de...

4. NAKİL SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
3-6 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

8 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil sonuçlarının açıklanması

2018 LGS 3. NAKİL SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MERKEZİ YERLEŞTİRME NEDİR?
Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılır. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır.

LGS BOŞ KONTENJAN ÜZERİNDEN TERCİH LİSTESİ SAYFALARINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YEREL YERLEŞTİRME NEDİR?
Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitimmüdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterlerine göre değerlendirilerek yapılacaktır. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise pansiyonlu okul yerleştirmelerine yaptıkları tercihler dikkate alınmayacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın LGS tercih kılavuzunda yayımladığı bilgilere göre tercih işlemleri nasıl yapılır, sorusuna cevap verildi. Bakanlık madde madde başvurularının nasıl yapılacağını açıkladı. İşte kurum tarafından açıklanan o maddeler...

a) 8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulundan mezun durumda olanlar ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen/yerleşemeyen öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

c) Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır.

ç) Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okul grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

d) İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk tercihini Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Tercih yapan öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu olmayacaktır.

e) Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

f) Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, "Kayıt Alanında" öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Mavi renk, "Komşu Kayıt Alanında" öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtir. Kırmızı renk, "Diğer" ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.