Gezici, sosyalist, HDPKK'lı Mert Fırat 1.5 milyon liralık Porsche ile görüntülendi

Bana sinema sorun, tiyatro sorun diye ortalıkta gezinen, ezilenlerin yanında gibi görünen sosyalist, gezici, HDPKK'lı Mert Fırat, 1,5 milyon liralık Porsche ile görüntülendi. İdil Fırat'ın kına gecesinde tahtta salona getirilmesi hakkında ne düşündüğünü soran gazetecilere, "Bana kınayı sormayın''diye cevap verdi. Terörist başı Abdullah Öcalan'a övgüsü ve müstakbel eşi İdil Fırat'ın kına gecesinde salona tahtla gelmesi büyük tepki almaya devam ediyor. Terör örgütünü bile desteklemekten çekinmeyen Mert Fırat bakın verdiği röportajda PKK hakkında ne yorum yaptı...

Giriş Tarihi 01 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2018, 12:40
Gezici, sosyalist, HDPKK’lı Mert Fırat 1.5 milyon liralık Porsche ile görüntülendi

İÇİNDEKİLER

8 Eylül'de sosyetik isim İdil Fırat ile evlenecek olan Mert Fırat, önceki gün Cihangir'de objektiflere takıldı. Evde unuttuğu eşyalarını İdil Fırat'ın şoföründen alan oyuncu, gazetecilerle sohbet etti. Sözde ezilmişlerin yanındaki Fırat'ın milyonluk Porsche ile görüntülenmesi dikkatlerden kaçmadı.

Oyuncu Mert Fırat geçtiğimiz günlerde İdil Fırat ile evliliğe doğru adım attı. İdil Fırat'ı kına gecesinde 4 kişi taht üzerinde salona getirdi. İdil Fırat'ın kına gecesinde salona hatla gelmesi ise hem eleştiri hem de dalga konusu oldu. Tüm bunlar üzerine Mert Fırat'ın 5 yıl önce verdiği bir röportaj da terörist başı Abdullah Öcalan ile ilgili olumlu konuşmaları ve askerlikle ilgili çirkin yorumları yeniden gündeme geldi.

HDPKK'LI Mert Fırat'ın taht sevdalısı müstakbel eşi İdil Fırat kına gecesinde işte böyle omuzlarda taşındı. Sosyal medyadan paylaşılan bu görüntüler ise vatandaşlar tarafından gülünç karşılandı. Paralarını nereye harcayacaklarını şaşırıyorlar yorumları ise çoğu vatandaşlar için ortak bir yorum oldu.

Sosyalist, Gezici, HDPKK'lı Mert Fırat'ın, terörist başı Abdullah Öcalan ve zorunlu askerlikle ilgili görüşleri şu şekilde...

MERT FIRAT: '' ÖCALAN MUHATAP ALINMALI''

Sence Öcalan'la görüşülmeli mi?

- Evet, kesinlikle görüşülmeli. Koskoca bir halkın lider olarak kabul ettiği kişiyi muhatap almamak olmaz. "One minute" derler! Biz ister kabul edelim ister etmeyelim, Abdullah Öcalan Kürt halkının lideridir ve onu muhatap almamak Kürt halkını muhatap almamak olur.

MERT FIRAT: ''MİLLİYETÇİ DUYGULARIM HİÇ KABARMADI''

Milliyetçi duygularının kabardığı dönemler oldu mu hiç?

- Hayır, hiç olmadı. Bir ülkenin bayrağı, marşı, askeri değil de, insanının halleri beni etkiliyor. Halkın fakirliği etkiliyor mesela.. Devleti devlet yapan halktır. Bir şehit babasının çıkıp "On çocuğum olsa onunu da askere gönderirim" demesini anlayamıyorum ama elbette şehit cenazelerine çok üzülüyorum.

MERT FIRAT: ''ÇOCUĞUM OLSA ASKERE GÖNDERMEM''

Çocuğun olsa askere gönderir misin?

- Hayır. Askerlik yapmaması için elimden geleni yaparım.

MERT FIRAT: ''ASKERLİĞE KARŞIYIM''

Zorunlu askerliğe karşı mısın?

- Evet, karşıyım. Hatta gönüllü ve profesyonel askerliğe de karşıyım. Askerlik ve askerliğin gereği olan her şeye karşıyım! Bu Genelkurmay'a tamamen karşı olduğum için değil ama kim militarist olmak ister ki?

MERT FIRAT: ''ORDU OLMADAN DEVLETİN AYAKTA KALMASI MÜMKÜN''

Ordu olmadan devletin ayakta kalması mümkün mü?

- Elbette mümkün. Ordusu olmayan bir sürü ülke var. İzlanda mesela!

HDPKK'lı Mert Fırat'ın ülkesi ile ilgili yorumlarına sosyal medyadan gelen tepkilerden bazıları şu şekilde;