Yangın var

Yunanistan’daki yangında 8 FETÖ’cü alevlerin ulaşmadığı yerden öncelikli olarak tahliye edildi. İtfaiyeciler Birliği ise Mati’deki insanların acil tahliyesini istemelerine rağmen hükümetin iş işten geçtikten sonra boşaltma kararı verdiğini söyledi. Komşu karıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2018 Güncelleme 30 Temmuz 2018, 02:46
Yangın var

İÇİNDEKİLER



Y
unanistan'ın Mati bölgesinde çıkan yangın 80 kişinin ölümüyle sonuçlanırken, halk Yunan hükümetini hedefe koydu. Başbakan Alexsis Çipras ve ekibinin yangın boyunca yanlış kararlar verdiğini savunan halk, yeni bir haberle adeta isyan etti.


Yunanistan İtfaiyeciler Birliği yaptıkları açıklamada, "Mati'nin acil tahliye edilmesi için hükümeti defalarca uyardık. Ancak tavsiyemize kulak verilmedi. İş işten geçti. Yangınla beraber rüzgarın hızı 125 km'ye yükseldi. Bu sebepten uçak kaldıramadılar" dedi.


ÖNCELİKLİ KODUYLA TAHLİYE
Diğer taraftan Yunan basını alevlerin ulaşmadığı Yunan Kara Kuvvetleri'ne bağlı Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tutulan 8 FETÖ'cü askerin ise öncelikle koduyla tahliye edildiğini yazınca, Yunan halkı büyük tepki verdi. Yunanlılar "Askerlerin sorumluluğunda yürütülen operasyonda öncelik, isimleri darbeye karışmış 8 yabancı uyruklu kişiye verildi" diyerek Çipras liderliğindeki hükümete isyan etti.