CHP'nin Enis Berberoğlu için eylem planı

FETÖ'nün MİT kumpasına adı karışan CHP milletvekili Enis Berberoğlu CHP'yi tehdit etti. Dışarıyla irtibatını kesme kararı alan Berberoğlu'nun bu kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu harekete geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir eylem için talimat verdi.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 24 Temmuz 2018, 12:51
CHP’nin Enis Berberoğlu için eylem planı

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün MİT kumpasına ortak olan CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun cezaevinde aldığı son karar CHP'yi karıştırdı. Daha önce de adı "itirafçı olacak" iddialarıyla gündeme gelen Berberoğlu, geçtiğimiz gün cezaevinden yeni bir haber göndererek, CHP başta olmak üzere dışarıyla irtibatını kestiğini açıkladı. Berberoğlu'nun bu kararı sonrası CHP'de yeniden "eylem paniği" başladı.

DIŞARIYLA HABERLEŞMEYİ KESTİ
CHP'nin provokatif çabalarının yetersiz olduğunu gören Enis Berberoğlu tehdit gibi bir karar aldı. CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu, ailesi ve avukatlarıyla görüşmeme kararı aldı. Gerekçe, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin, "davanın dokunulmazlık nedeniyle durması istemini" reddetmesi. Berberoğlu, kararı, avukatları Murat Ergün ve Yiğit Acar aracılığıyla duyurdu.

BAY KEMAL HAREKETE GEÇTİ
Berberoğlu'nun kararının ardından CHP'de hareketli saatler yaşandı. Berberoğlu'nun tehdidi sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir eylem için talimat verdi.

Parti yönetimi, Adalet Yürüyüşü gibi yine sokakları hareketlendirecek provokakatif bir eylem hazırlığı içerisine girdi.

3 EYLEM SEÇENEĞİ
İlk bilgilere göre; masada 3 seçenek var: İmza kampanyası, oturma eylemi ve açlık grevi. İmza kampanyasının basit kalacağını düşünen partililer, açlık grevine de uzak durdu. Seçenekler arasında en ideali olarak oturma eylemi görüldü. Enis Berberoğlu tutuklanınca Ankara'dan İstanbul'a yürüyen CHP'liler, kararın bu yönde alınması durumunda bu yılda oturma eylemi yapacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce de Berberoğlu'nun tehdidi üzerine 'Adalet Yürüyüşü'nü gerçekleştirmişti. İşte o yürüyüşten bazı kareler;