Kedileaks

Adnan Oktar Suç Örgütü'nün 2 bin 500 materyallik dijital arşivi taranmaya başladı. İncelemede çetenin tıpkı FETÖ gibi fişleme belgeleri oluşturduğu anlaşıldı. Ayrıca şantaj amacıyla çekildiği iddia edilen cinsel içerikli görüntülerin bulunduğu da vurgulandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2018 Güncelleme 23 Temmuz 2018, 04:23
Kedileaks

İÇİNDEKİLER



Türkiye
Adnan Oktar ve örgütüne yönelik operasyona odaklandı. Oktar'la birlikte 168 kişi tutuklandı. Örgütün 2 bin 500 materyallik dijital arşivi için de düğmeye basıldı. İncelemelerde kişisel bilgilerin olduğu dokümanların bulunduğu vurgulandı. Örgüt üyelerinin tıpkı FETÖ gibi fişleme belgeleri oluşturduğu ve özel olarak toplanan bilgileri bu dokümanlara kaydettiği açıklandı. İddialara göre; yine örgüt üyeleri, örgütten ayrılan kişilerle ilgili bilgileri de şantaj amacıyla korumaya aldı. Arşivde çok sayıda montajlı fotoğrafın olduğu da belirtildi.



PİŞMAN OLMADILAR!
İddiaya göre; örgütün emniyet ve yargı ayağında "Köstebek" olarak görevlendirilen örgüt üyeleri gizli bir şekilde edindikleri bilgileri örgütün bilgi işlem sorumlularına aktarıyordu. Dijital arşivde geçmişte silinen verilerin de geri getirileceğine vurgu yapıldı. Bu arada Adnan Oktar örgütüne yönelik soruşturmada şüphelilere yasa gereği sorgularında tek tek etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyip istemedikleri soruldu. Hatta bazılarına "Sizler aslında örgütün istismar ettiği kadınlarsınız" denilerek devlete sığınabilecekleri söylendi. Ancak 5 kişi dışında kimse bu teklifi kabul etmedi.


İŞ HANLARINI SATMIŞ
Soruşturma sürerken 48 kişinin hala arandığı açıklandı. Onlar arasında Oktar'ın önemli adamlarından biri olan Adnan Tınarlıoğlu'nun isminin de yer aldığı açıklandı. Tınarlıoğlu'nun, Yeşildirek ve Eminönü'ndeki milyon liralık iş hanlarının satışından elde ettiği parayı örgüte aktardığı anlaşıldı.


REZİDANSLARDA PARA AVI
Emniyet, Oktar'ın kayıp 200 milyon TL'sini aramaya başladı. Örgütün bu paraları 500'er euro şeklinde farklı yerlere sakladıkları anlaşıldı. Bu yerler arasında rezidanslar da vardı. Örgütün para imamlarının ise Alev Ulaşoğlu Babuna ile Merve Büyükbayrak olduğu açıklandı. Fon yöneticisinin ise Erol Şimşek olduğu belirlendi.


SUÇ MAKİNESİ
Operasyonda tutuklanan ve "Kedicik" olarak adlandırılan isimlerden biri de Adnan Oktar'ın en yakını olan Ebru Akyüzalp Altan'dı. Görevi ise hedefte olan kızları kandırmaktı. Oktar ise gözdesi Ebru için kesenin ağzını açtı. Söz konusu kadının, çift silah taşıyıp, zırhlı araba kullandığı anlaşıldı. Öte yandan Altan'ın 100 yaşındaki babası Vatan Caddesi'ne giderek Oktar ve örgütünden şikayetçi oldu. Eski bir diplomat olan babanın kızını kurtarmak için İsviçre ve Londra'ya kaçırdığı ama başaramadığı saptandı.


SAHTE EVLİLİK YAPTI...
Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan Ebru Akyüzalp, yıllar önce örgüte katıldı. Birçok erkekle birlikte olduktan sonra sahte evlilikle Sedat Altan ile evlendirildiği saptandı.



EMİR SOMER-FATİH ULAŞ