Gelecekle imtihan

1.5 milyon aday, dün KPSS heyecanı yaşadı. İsim benzerliği nedeniyle yanlışlıkla 43 kilometre uzaklıktaki okula giden ve sınavı kaçıran gençler ise gözyaşlarını tutamadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2018 Güncelleme 23 Temmuz 2018, 01:50
Gelecekle imtihan

İÇİNDEKİLER



Türkiye,
dün Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavı heyecanı yaşadı. Memur olma hayalini gerçekleştirmek isteyen 1.5 milyon aday, yakınlarıyla birlikte sınava girecekleri okullarda soluğu aldı. Sınavın en trajikomik olayı ise Samsun'da yaşandı. KPSS'ye girmek isteyen 20 öğrenci, sınav için İlkadım'da bulunan 19 Mayıs Anadolu Lisesi'ne gitti. Ancak güvenlikten duydukları karşısında şok geçirdi!


Adaylardan bazıları, sinir krizi geçirdi.

YETİŞEMEDİLER
Çünkü sınava girecekleri yer, İlkadım'a 43 kilometre uzaklıkta bulunan ve aynı ismi taşıyan bir liseydi! Hemen arabalarına atlayıp okulun yolunu tutan gençler, sınava yetişemedi. Bazıları gözyaşı döktü, bazıları sinir krizi geçirdi. Öğrenciler, sınava giriş belgesinde Samsun/Merkez ibaresi yerine Samsun/19 Mayıs yazılması gerektiğini söyleyerek isyan etti.


ALÇI ENGELİ
Sivas'ta yaşayan Furkan Uzunoğlu da 1 yıl boyunca KPSS'ye hazırlandı. 3 gün önce geçirdiği kaza sonucu kırılan kolu, alçıya alındı. Durumunu ÖSYM'ye bildirmeyen genç, alçı nedeniyle sınava alınmadı. Büyük üzüntü yaşayan Uzunoğlu, "Alçılı almak yasakmış. Giriş belgesinde böyle bir şey yazmıyor. Bize de böyle bir bilgilendirme olmadı" dedi.


ANNE SINAVDA BEBEK BABADA
Adaylardan bazıları, sınava eşleri ve çocukları ile geldi. Sakarya'da bir anne, sınavda ter dökerken, bebeği ile babası ilgilendi. Bu manzara herkesi gülümsetti.


2 DAKİKAYLA KAÇIRDI
Kütahya'da ise Rıdvan Demirtaş isimli genç, ise 2 dakika ile sınavı kaçırdı. Büyük üzüntü yaşayan Demirtaş, "Sınava yetişemedim yanlış okula gitmişim. Yapacak bir şey yok. Sağlık olsun" dedi.