Birbirimizi yiyoruz

CHP’nin son durumunu vekil Tacettin Bayır yorumladı: Bir restoranda garson, Erdal İnönü'ye "Ne yemek istersiniz" diye sordu. Erdal Bey'in cevabı bana şu anki durumu çağrıştırdı: Zahmet etmeyin, biz birbirimizi yeriz!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2018 Güncelleme 23 Temmuz 2018, 02:47
Birbirimizi yiyoruz

İÇİNDEKİLER

CHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları giderek şiddetleniyor. Muhaliflerin "604 delege imzası cebimizde" açıklamasıyla panikleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Birileri koltuk derdinde" diyerek İnce'yi eleştirdi.

DEĞİŞİM İSTİYORUZ
Kılıçdaroğlu'na cevap, İnce'nin sağ kolu Bolu Milletvekili Tanju Özcan'dan geldi. Genel merkezin delegeleri tehdit ettiğini savunan Özcan, "Korku dağları sarmış. 'Hak, hukuk, adalet' diyeceksin, tüzüğün verdiği imkanı kullanarak delegeye baskı yapıp hatta tehdit edeceksin. İşte tam bu nedenlerle değişim diyoruz" ifadelerini kullandı. Kurultay tartışmaları nedeniyle gerilimin had safhaya ulaştığı CHP'deki son durumu ise İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SHP eski genel başkanlarından Erdal İnönü'den verdiği bir örnekle anlattı: "Partimizin içinde bulunduğu durumu görünce rahmetli Erdal İnönü'nün esprisi aklıma geldi. Yemek için gittiğimiz lokantada garson Erdal Bey'e 'Efendim ne yemek isterseniz?' diye sordu. Erdal Bey'in 'Zahmet etmeyin, biz sosyal demokratlar birbirimizi yeriz. Bir şey almayalım' dediğini hatırladım."