OHAL sonrası yeni düzenleme komisyonda kabul edildi

OHAL sonrası terörle mücadeleye ilişkin yasa teklifi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

Giriş Tarihi 20 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 20 Temmuz 2018, 17:12
OHAL sonrası yeni düzenleme komisyonda kabul edildi

İÇİNDEKİLER

OHAL sonrası terör örgütleriyle mücadele kapsamında, bazı kanunlarda değişiklik içeren kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

GÖZALTI SÜRESİ 48 SAATİ GEÇEMEYECEK

Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya karşı suçlar ile TMK kapsamına giren suçlar bakımından gözaltı süresi, üç yıl boyunca, yakalama anından itibaren 48 saati, toplu olarak işlenen suçlarda ise 4 günü geçemeyecek.

Gözaltı süresi en fazla iki defa uzatılabilecek, karar hakim tarafından verilecek.

TBMM Başkanlığına sunulan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 30. maddesine yeni fıkralar ekleniyor.

OHAL DÜN KALDIRILDI

​15 Temmuz Darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü hal uygulaması (OHAL) kaldırıldı.FETÖ darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL, 730 gün sonra kalktı. OHAL sürecinde, otuzun üzerinde KHK çıkarıldı. KHK'lar ile askeri okulların kapatılması, kamu personelin ihracı, evlilik programları ve kış lastiği uygulamasına kadar pek çok konuda düzenleme yapıldı. İhraçlar dahil tüm KHK'lar Meclis'te, kanunlaştı.
Kaynak Yeniçağ: OHAL Kaldırıldı!