Fetöcükler!

Adnan Oktar ile 168 örgüt üyesi tutuklandı. “Kedicikler” cezaevine yollandı. Eski polis müdürü Adil Serdar Saçan ise TAKVİM’e çok önemli açıklamalar yaptı: FETÖ’nün bütün kaset ve montaj işlerini bunlar yapıyordu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2018 Güncelleme 20 Temmuz 2018, 02:13
Fetöcükler!

İÇİNDEKİLER




Suç
örgütü lideri Adnan Oktar ile çetesine yönelik operasyon genişletildi. 168 örgüt üyesi tutuklandı. Oktar ve örgüt üyeleri Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Oktar'a 19 yıl önce operasyon yapan emniyetçi Adil Serdar Saçan, örgütle ilgili olarak TAKVİM'e çok önemli bilgiler verdi: "FETÖ'nün bütün kaset ve montaj işlerini bunlar yapıyordu. Oktar ve örgütünün büyümesine tamamen FETÖ yardımcı oldu. Çünkü sahte delil üretme ve belge düzenleme konusunda uzmanlar. Örneğin eski askerler olan Serdar Öztürk ve Levent Göktaş'ın ofisine önce kedicikler gitti. Sonra onların ofisinde sahte deliller bulundu."


İMAM KARDEŞLER VE BACILAR
Öte yandan savcılığın mahkemeye sevk yazısında, Oktar ve örgütüyle ilgili şu saptamalar yapıldı: Örgüt ile FETÖ arasında benzerlikler var. Örgütün FETÖ gibi, "imam kardeşler", "imam bacılar", "adliye imamı", "para imamları", "infak", "himmet", "ecir" gibi isimler altında farklı alanlarda sorumlulukları bulunuyor. Oktar da teröristbaşı Gülen gibi kendisini mehdi ilan etti.



ESTETİK VARLIKLAR!
Oktar'ın savunması ise "Pes" dedirtti. Çengelköy'deki villasının aylık masrafı 100 bin lira olan Oktar, aylık gelirinin 3 bin 500 lira olduğunu belirtti. Şunları söyledi: Bize karşı atak yapan 25-30 kişilik bir gruptur. Kız çocuklarına tecavüz olaylarını kabul etmiyorum. Bu konuda çok hassas biriyim. Atatürkçü, milliyetçi bir kişiyim. (Kedicikler için) En estetik varlıklar olduğu için çevremdeler. Beni çok seviyorlar. (FETÖ için) FETÖ'den çok korkuyordum. Bu nedenle onları övdüm.



KAN DONDURAN İTİRAFLAR...
Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturmaya bakan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tutuklama talepli müzekkeresinde mağdurların ifadelerine yer verildi. Çocuk mağdur S.M., Adnan Oktar'ın kendisine devamlı, "Beni istiyor musun? Benim olacaksın. Beni seviyor musun? 13 yaşına geldiğinde evleneceğiz" dediğini söyledi.



ŞENER ŞEN'İN YEĞENİ TUTUKLANDI
Adnan Oktar'a düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan ünlü oyuncunun yeğeni Aslı Süme Efeoğlu da dün adliyeye sevkedildi. Mahkemeye çıkartılan Efeoğlu, tutuklanıp cezaevine gönderildi.


13 BİN ŞİKAYET
Adnan Oktar'ın, televizyon kanalı A9 TV üzerinden yaptığı yayınlar da binlerce vatandaşın şikayetine konu oldu. Buna göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) 1 Haziran 2014-18 Temmuz 2018 tarihleri arasında A9 TV'ye yönelik 13 bin 313 şikayet ulaştı. Bunların 13 bin 85'ini "Adnan Oktar ile Sohbetler" isimli programa ilişkin şikayetler oluşturdu.


​HERKESE YEMİN ETTİRDİ
Adnan Oktar'ın örgütüne aldığı herkese yemin ettirdiği ortaya çıktı. Mahkemeye gönderilen yazıda "Oktar'ın 'Mehdi' olduğuna örgüt üyelerini inandırdığı, örgüt içerisinde hazırlanmış olduğu 'Eğer bu davadan ayrılırsam Allah'ın, meleklerin ve tüm lanet edicilerin laneti üzerime olsun' şeklinde yemin metniyle dini duygular üzerinden örgütten ayrılmayı engelleme gayreti içerisinde olduğu anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.


SAHTE PROFESÖR YAKALANDI
Sahte profesör Cüneyt Turan, Oktar soruşturmasında teknik takibe takıldı. Turan'ın, Oktar'a ait kapatılan A9 TV'de Oktar Babuna ile programlara çıktığı ve suç örgütüne yönelik 8 ay önce başlatılan takip sırasında deşifre edilerek gözaltına alındığı ortaya çıktı. Telefonları dinlenen bazı şüphelilerin görüşmelerinde kanala çıkan isimlerin konusu açılınca, Turan'ın da adı geçti. Sağlık alanında hiçbir eğitimi olmadığı halde kendini profesör diye tanıtan lise mezunu Turan tutuklandı. Turan, yıllarca kendisini beyin sinir ve omurilik cerrahı olarak tanıtmış, ameliyatlara katılmış ve seminerler vermişti.


KOD ADI DİDO
Tutuklamaya sevk edilen şüpheli Ulviye Didem Ürer'in "Dido" kod adını kullandığı, örgütün iki numaralı yöneticisi olduğu belirtildi. Ayrıca Ürer'in Kandilli'deki Dragos adı verilen örgüt merkezinde Adnan Oktar ile birlikte yaşadığı kaydedildi. Ürer'in, Adnan Oktar'ın talimatıyla örgütten ayrılanları karalamak amacıyla montajlı resimleri internette yaydığı öğrenildi.


MEVLÜT YÜKSEL