Kulp kedisi

Adnan Oktar ve çetesi dün adliyeye çıkarıldı. Kedicikler her şeyi anlattı. Soruşturmada ise yeni bilgilere ulaşıldı. Buna göre örgütte İtbiar ve İftira Grubu vardı. Bunlar örgütten ayrılan kişiler hakkında iftira, karalama ve itibarsızlaştırma içerikli 1 milyon adet e-posta attı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2018 Güncelleme 19 Temmuz 2018, 01:57
Kulp kedisi

İÇİNDEKİLER



Türkiye
Adnan Oktar soruşturmasına odaklandı. Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Oktar ve grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan şüpheliler dün adliyeye çıkarıldı. Adnan Oktar'a bine yakın soru soruldu. Üç avukatı bulunan Oktar, yazılı ifadesinde hakkındaki cinsel taciz, kara para aklama, tecavüz ve casusluk gibi suçlamaları reddetti. Dosyada ise 200 mağdur, üç itirafçı ve çok sayıda gizli tanık vardı. Örgütle ilgili incelemeler derinleştikçe şok edici detaylar da çıktı.


'FETÖ'CÜ, EŞCİNSEL, AJAN...'
Buna göre örgüte bağlı çalışan İtibar ve İftira Grubu, örgütten ayrılan kişilere iftira atma, onları karalama ve itibarsızlaştırma faaliyetleri yaptı. Bu grup, hedefteki kişiler adına internet siteleri bile açtı. Grup üyeleri, insanları "FETÖ'cü", "eşcinsel", "fuhuş çetesi lideri veya üyesi", "katil zanlısı", "İngiliz Ajanı", "silah kaçakçısı" ve "uyuşturucu satıcısı" gibi pek çok ifadeyle hedef aldı. Farklı meslek gruplarında çalışan kişiler hakkında, iş bulamamaları için şirketlere olumsuz mailler yolladı. Bu maillerde ekipten ayrılan kişilerin iş bulmalarına engel oldu.


SUÇ DUYURUSU
Örgütten ayrıldıkları için haklarında karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları başlatılan eski örgüt üyeleri de İstanbul Emniyeti Mali Suçlar Şubesi'ne başvurarak şikayetçi oldu. İnşaat işiyle uğraşan mağdur Ümit Kuruca, hakkında 13 bin kişiye mail atıldığını söyledi. Bugüne dek Adnan Oktar'la ilgili şikayetçi olan kişiler hakkında 1 milyon mail atıldığı belirtildi...


2. DALGA GELİYOR
'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik yapılan soruşturmanın ikinci dalgası yolda. Büyük bir gizlilik içinde yapılan operasyonun deşifre olmaması için az sayıda polisle çalışıldığı ve önümüzdeki günlerde daha geniş çaplı operasyon ile şüpheli sayısının artacağı öğrenildi.

SAVCILIK: ADNAN OKTAR TUTUKLANSIN
Adliyeye sevkedilen Adnan Oktar ve 32 zanlı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görev yapan 40 savcı tarafından sorgulandı. Oktar ve 32 kişi, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocuğun cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, şantaj, malvarlığı değerlerini yurtdışına çıkarma, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.


REKORTMEN GÖZALTINDA
Oktar ve grubuna yapılan operasyonunda inşaat yüksek mühendisi Ali Kasap'ın da gözaltına alındığı ortaya çıktı. Kasap'ın Antalya'da kısa sürede vergi rekortmenliğine ulaştığı, 'Türkiye'nin en genç vergi şampiyonu' unvanını kazandığı öğrenildi. Kasap'ın kardeşi Aydın Kasap'ın ise arandığı bildirildi.


Adnan Oktar örgütünde, kedicikler olarak adlandırılan kadınların makyajı aktı. Dün adliyeye çıkartılan kediciklerin son halleri herkesi şaşırttı.



KANPANYA!
Oktar grubuna yapılan operasyonda el konulan şirketler arasında "Getaway Sağlık Turizm" adlı şirket de vardı. İsim değişikliği öncesinde PinnerTest adıyla faaliyet gösteren şirket, Oktar'ın müridi Ferit Erdem Rahvancı'ya aitti. Hande Erçel, Sinem Kobal ve Serkan Çayoğlu gibi çok sayıda isim PinnerTest yaptırmıştı. Besin alerjileri olup, olmadığını öğrenmeye çalışmıştı.


İŞTE O ANNE
Adnan Oktar'ın müridleri tarafından kandırılmaya çalışılan bir genç kız, örgüt üyesi Nursel Tekin ve iki oğlunun kendisine tuzak kurmaya çalıştığını iddia etti. Öte yandan Nursel Tekin'in adliyede eylem yapıp 'Milyar tane evladım olsa, Oktar ve arkadaşlarının yoluna feda ederim' diyen isim olduğu belirlendi.


İFLAS ETTİ
TAKVİM'in elde ettiği bilgilere göre, Adnan Oktar'ın örgütünden ayrılan işadamı Özkan Memati'ye, kumpas görüntüleri ile şantaj ve itibarsızlaştırma yapıldı. Oktar ve ekibinin, Katarlı işadamı için bir ayda tam 40 bin mail attığı ortaya çıktı. Saldırı sonucunda, işadamı milyonlarca lira zarar ederek iflas etti.


MEVLÜT YÜKSEL

EMİR SOMER-FATİH ULAŞ