Adnan Oktar adliyeye sevk edildi

Adnan Oktar soruşturması sürüyor. Aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu 70 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 18 Temmuz 2018, 12:27
Adnan Oktar adliyeye sevk edildi

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Adnan Oktar ve Oktar Babuna'nın da aralarında bulunduğu 13 erkek ile 23'ü kadın, sağlık kontrolünün ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk ediliyor.

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 36'sı adliyeye sevk edildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 11 Temmuz'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu şüphelilerin bir kısmının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 13'ü erkek, 23'ü kadın toplam 36 şüpheli, Vatan Caddesin'deki emniyet binasının yanında bulunan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi 29 Mayıs Ek Hizmet Binasına, polis kontrolünde yürüyerek, elleri plastik kelepçeli şekilde getirildi.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden işlemleri tamamlananlar Çevik Kuvvet aracına bindirildi. Sağlık kontrolü işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürülüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin Adnan Oktar ve grubuna yönelik 4 ilde yaptığı operasyon kapsamında 187 kişi gözaltına alınmıştı.

KEDİCİKLER SAĞLIK KONTROLÜNDE
Operasyonda gözaltına alınan ve 'kedicik' olarak adlandırılan kadın şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere 29 Mayıs Hastanesine getirildi. Kedicikler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilecek.

48 KİŞİ ARANIYOR
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 11 Temmuz'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Adnan Oktar, Oktar Babuna ile Didem Ürer'in de bulunduğu şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Hakkında gözaltı kararı bulunan 106'sı kadın 235 şüpheliden şu ana kadar 105'i kadın 187'si gözaltına alındı. Diğer 48 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA 200 ŞİKAYET
Operasyonun ardından, Adnan Oktar grubu ile ilgili yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 200 kişinin ilgili makamlara şikayette bulunduğu öğrenildi. Yurt dışındaki şikayetlerin İngiltere, Hollanda, Almanya, Avusturya, Katar, Azerbaycan ve Kazakistan'dan yapıldığı belirtildi.

ADNAN OKTAR SUÇLAMALARI REDDETTİ
Bir hafta önce düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Adnan Oktar'ın ifadesi alındı. Avukat eşliğinde ifadesi alınan Oktar, kendisine yöneltilen hiçbir suçlamayı kabul etmedi. Oktar'ın gelen ilk bilgilere göre masum bir oluşum olduklarını iddia ettiği öğrenildi. Ayrıca Oktar'a sorulan 'İsrail ajanı mısınız' sorusuna susma hakkını kullandı.

OKTAR'IN İFADESİ ALINDI
Para aklama iddiasıyla 2 yıl önce başladığı ve genişletilen soruşturmanın ardından gözaltına alınan Oktar'ın bu akşam saatlerinde ifadesi alındığı öğrenildi. Avukat eşliğinde ifadesi alınan Oktar'a, polis tarafından birçok soru soruldu.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ
Kendisine yönelik iddia edilen hiçbir suçu kabul etmeyen Oktar, gelen ilk bilgilere göre masum bir oluşum olduklarını iddia ettiği öğrenildi. Oktar, cinsel taciz, zorla alıkoymak gibi suçlamaları da kabul etmediği belirtiliyor.

İSRAİL İLE İLGİLİ O SORU SORULUNCA...
30'u aşkın suçlama ile gözaltına alınan Adnan Oktar, 13 saati aşan sorgusunda, Türkiye'ye hakaretleriyle tanınan İsrailli milletvekiliyle 20'yi aşkın görüşme yaptığı hatırlatılınca susma hakkını kullandı.