Skandala göz yuman ODTÜ yönetiminden açıklama

ODTÜ Rektörlüğü, mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içerikli pankart açılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Rektörlüğün açıklamasında, “Yaşanan tatsız olaylardan dolayı üzüntü duyuyoruz ve yaşananları hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 07 Temmuz 2018, 15:42
Skandala göz yuman ODTÜ yönetiminden açıklama

İÇİNDEKİLER

Habertürk'ün haberine göre ODTÜ'nün, kampüs içindeki stadyumda düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler çeşitli mesajlar içeren pankartlarla geçiş yaptı. Bir grup öğrenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli karikatürlerin yer aldığı bir pankart taşıdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren pankartı taşıyan kişiler hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlatıldığını ve 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.



"TATSIZ OLAY"
ODTÜ Rektörlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda her zaman başarıyla temsil eden ve ülkemizin gururu olan Üniversitemizin mezunlarının başarılarının aileleriyle birlikte coşkuyla kutlandığı ve hepimiz için özel bir yeri olan mezuniyet törenimizde yaşanan tatsız olaylardan dolayı üzüntü duyuyoruz ve yaşananları hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz" ifadelerini kullandı.