Hedef 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber köşkü önünde toplanan coşkulu vatandaşlara seslendi: Milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti. Gayemiz bu dönemde ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2018 Güncelleme 25 Haziran 2018, 04:23
Hedef 2023

İÇİNDEKİLER



Cumhurbaşkanlığı ve
Cumhur İttifakı'nın zaferinden sonra Türkiye'nin 81 ilinde de sokaklarda bayram vardı. Cumhur'un bir kez daha "Seninle sonuna kadar devam" dediği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, Kısıklı'daki evinden çıkarak Huber Köşkü'ne gitti ve coşkulu kalabalığa seslendi:


Seçimlerin gayrı resmi sonuçlarına göre milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti. Dünyanın neresinde olursa olsun kalbi bizimle çarpan değerli vatandaşlarım sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle, hürmetle selamlıyorum.


Sandık güvenliği, Türk demokrasisinin gücünün ifadesidir. Bugün Türkiye'nin tamamında milletimiz özgür iradesiyle sandığa gitmiş, kendisi ve ülkesi için tercihini yapmıştır. Hiç kimsenin kendi başarısızlığını gizlemek için seçim sistemine ve sonuçlarına gölge düşürerek, ülkemiz demokrasisinin bu büyük gücüne zarar vermeyeceğini ümit ediyorum.


Türkıye yüzde 90'lara yaklaşan seçimlere katılma oranıyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir.


Bundan sonra cumhurbaşkanı ile ve Meclis'i ile bizim için daha çok çalışma zamanıdır. Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır.


Kanal İstanbul'uyla, yerli otomobiliyle, diğer projelerimizle ülkemizi geleceğe taşımak için gece gündüz çalışacağız.


Yargımızı tarafsız ve bağımsızlığını güçlendirerek itibarını artırmak için gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz. Milletimizin bize verdiği ülkeyi yönetme emanetini namusumuz bilip, canımızdan önde tutarak mücadele etmeye devam edeceğiz.


Anayasa değişikliğiyle uyumlu şekilde, gerek mevcut mevzuatın ayıklanması, gerek yeni yönetim sisteminin mimarisinin kurulması konusunda uzun süredir hazırlık yapıyoruz. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak için çalışmalara başlayacağız.