Muharrem İnce'nin Maltepe palavrası

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İstanbul'da düzenleyeceği miting öncesi parti yönetimi 300 bin kişilik alanı doldurabilmek için 81 ilden adam topladı. 18 milyon nüfuslu İstanbul'da 300 bin kişilik Maltepe Miting Meydanı'nı dolduramayan CHP, yüzlerce otobüsle 97 bin kişiyi İstanbul'a taşıdı.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 23 Haziran 2018, 15:25
Muharrem İnce’nin Maltepe palavrası

İÇİNDEKİLER

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İstanbul'da düzenlediği Maltepe Mitingi için 300 bin kişilik alanı dolduramayacağını bilen parti yönetimi, tutulan araçlarla tüm Türkiye'den insan toplayarak meydanı doldurmayı amaçladı.

CHP mitinge Türkiye'den 2.784 araç ile 97 bin kişi taşıdı. Bu taşıma için para kaynağının nereden bulunduğu kimler tarafından fonlandığı da merak konusu oldu.

İŞTE O TAŞIMANIN BELGELERİ

İşte 81 ilde örgütlenen parti teşkilatı il il gelecek otobüs ve insan sayısını böyle not aldı. 18 milyon nüfuslu İstanbul'da 300 bin kişilik alanı bile dolduramayan İnce, diğer illerden 97 bin kişilik takviye yaparak taşıma suyla değirmen döndürmeye çalıştı.

Partinin il teşkilatları sosyal medya hesaplarından bu şekilde çağrı yaparak mitinge insan toplamaya çalıştı.

Sakarya ve Adapazarı çevresinden onlarca otobüs İstanbul'a insan taşıdı. Bu şekilde miting alanında "Bakın biz milyonlarcayız" diyerek algı yapmayı amaçladılar.

Kocaeli'den de onlarca minibüs Maltepe'ye taşındı. Seçim öncesi son kez "Halk bizi istiyor" algısı yaratmak isteyen CHP, son provokasyonunu da böylece yapmış oldu.

KAYBEDİNCE PROVOKASYON YAPACAKLAR

Seçimi kaybettiğinde "hırsızlık var" demek için uğraş içerisine olan CHP, bu nedenle alanların dolu görünmesi için her şeyi yaptı. Dün Halk TV yayınında bu provokasyona zemin hazırlayan Muharrem İnce de halka seçim sonrası "sokaklara çıkın" çağrısında bulunmuştu.

5 MİLYON YALANI

Muharrem İnce miting esnasında yalanlarına bir yenisini daha ekledi. 300 bin kişilik alanı bile tam dolduramayan, 97 bin kişiyi de diğer illerden İstanbul'a taşıyan İnce miting sırasında "Şu an burada 5 milyon insan var" dedi. Seçimlerde yalan konusunda Genel Başkanı Bay Kemal'i de sollayan İnce böylece son yalanını da söylemiş oldu.

ANKARA YALANINI SÜRDÜRDÜ

Ankara'da düzenlediği mitingde "milyonlarca kişi var" yalanını söyleyen İnce'ye ilk cevap Ankara'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten gelmişti. Ankara'daki alanın o kadar kişi almasının mümkün olmadığını açıklayan Gökçek, bugün de İstanbul'daki mitinge katılan kişi sayısını hesapladı.