Muharrem İnce'nin Doğu görevinden kaçtığının belgesi

Öğretmen olmasıyla övünen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 1988 yılında Doğu'ya atanması üzerine terör bölgesine gitmemek için öğretmenlik istifa ettiğinin belgeleri ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 19 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 19 Haziran 2018, 09:57
Muharrem İnce’nin Doğu görevinden kaçtığının belgesi

İÇİNDEKİLER

Ulaştığımız belgede İnce'nin 15 Eylül 1988 tarihinde Artvin'de Borçka İmam Hatip Lisesi'nde bir yıl fizik öğretmenliği yaptıktan sonra Doğu'ya tayin olunca istifa etmek suretiyle okuldan ayrıldığı belirtiliyor. Pek çok öğretmenin; tayin edildiği Doğu ve Güneydoğu'da zorlu koşullarda görev yaptığı, bir kısmının da terör örgütü PKK tarafından şehit edildiği biliniyor. 10 Haziran 2017'de Batman'a tayin olduktan sonra terör örgütü PKK tarafından katledilen 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, bölgede şehit edilmiş öğretmenlerin son sembolü olmuştu.

İSTİFA DİLEKÇESİ VERMİŞ

Ulaştığımız belgeler, Muharrem İnce'nin, terör örgütünün eylemlerinin yoğun bir dönemde 1988'de Doğu'ya gitmemek için istifa dilekçesi verip öğretmenlikten ayrıldığını gösteriyor. Bu belgelerden biri, Artvin Borçka İmam Hatip Lisesi'nce düzenlenmiş. Belgede Muharrem İnce'nin 18 Kasım 1986 ile 18 Kasım 1987 tarihleri arasında okulda stajyer öğretmenlik yaptığı belirtiliyor. İnce, 11 Kasım 1987 ile 15 Eylül 1988 tarihleri arasında da öğretmenlik yaptıktan sonra tayini Doğu'ya çıkınca istifa etmiş.
İnce'nin istifası ile ilgili belgelerden biri de Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca hazırlanmış. Daire Başkanı Hüseyin Dilaver tarafından yazılan bu belgede Muharrem İnce için "Aşağıda gerekli bilgileri açıklanan öğretmenin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesi gereği görevden çekilmesi gerekmektedir" deniliyor.

GÜLERCE'NİN OKULUNDA ÖĞRETMENLİK YAPTI

​Muharrem İnce, tayin olduğu Doğu'ya gitmemek için Yalova'da, vaktiyle Fetullah Gülen'in yakınındaki isimlerden olan Hüseyin Gülerce'nin okulunda öğretmenlik yapmıştı.
Lisede bir dönem Muharrem İnce'nin de öğretmenliğini yapan Hüseyin Gülerce, İnce'nin 1988-89 yıllarında kendisinin işlettiği Özel Yalova Dershanesi'nde öğretmenlik yaptığını açıklamıştı. Gülerce, İnce'nin, atandığı Doğu'ya gitmemek için memuriyeti istemeyip kendisinden iş talep ettiğini belirtmişti.

Gülerce, İnce'nin, o dönemde "Hocam benim doğuya tayinim çıktı, ama ben gitmek istemiyorum. Yalova'da kalmak istiyorum. Bana dershanemizde iş verir misiniz?' dediğini kaydetmiş ve "Bunun üzerine bir yıl dershanemizde fizik öğretmenliği yaptı" diye konuşmuştu. Hüseyin Gülerce ayrıca Muharrem İnce'nin Doğu'da hangi ile tayin olduğunun sorulması üzerine isr Ağrı'ya tayin olduğunu hatırladığını, Doğu olduğunu kesin bildiğini söyledi.