Meral Akşener'den sinsi plan! TİKA'yı kapatıp FETÖ'ye yol verecek

İYİ Parti'nin Genel Başkanı Merak Akşener, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda TİKA'yı kapatacağını söyledi. Akşener'in kapatacağını söylediği TİKA, FETÖ'nün eğitim ve yardım adı altında sızdığı ülkelerde örgütün hain planlarını bozmuştu.

Giriş Tarihi 02 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 02 Haziran 2018, 09:39
Meral Akşener’den sinsi plan! TİKA’yı kapatıp FETÖ’ye yol verecek

İÇİNDEKİLER

İP'in Genel Başkanı Meral Akşener seçim vaatleri arasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nı (TİKA) kapatacağını açıkladı. Akşener gibi proje terör örgütü FETÖ'nün de hedefinde olan TİKA, FETÖ'nün başta Afrika ülkeleri olmak üzere çöreklendiği ülkelerde yürüttüğü faaliyetlerle hainlerin sömürü kaynaklarını tıkıyor! 58 ülkede 60 Program Koordinasyon Ofisiyle 170'e yakın ülkede ise projeler gerçekleştiren TİKA yeni işbirliklerinin oluşturulmasına büyük katkı sağladı. TİKA, bugün Pasifikten Orta Asya'ya, Ortadoğu'dan Afrika'ya, Balkanlar'a, Kafkasya'dan Latin Amerika'ya kadar birçok ülkede bilgi ve tecrübesini paylaşıyor. İşte Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi TİKA...

SAĞLIKTA DA TiKA VAR

Afrika'da 2017'de, Koruyucu Sağlık, Tedavi Edici Sağlık ve Eğitim Hizmetleri kapsamında farklı ülkelerde yürütülen çalışmalar sonucunda, 30 binden fazla muayene ve 3 binden fazla ameliyat gerçekleştirildi. Yılda ortalama 2 bin 500 doğumun gerçekleştiği Sırbistan'da bulunan Novi Pazar Devlet Hastanesi'nin Jinekoloji ve Doğum Bölümü, 11 Ekim 2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

DÜNYAYA FETÖ'NÜN GERÇEKLERİNİ ANLATTI

4 TİKA, 15 Temmuz Darbe Girişimiyle Türkiye'nin bağımsızlığına kast eden proje terör örgütü FETÖ'nün hedefinde oldu. Afganistan, Moldova, Somali, Meksika ve Makedonya başta olmak üzere gerçekleştirilen projelere 15 Temmuz şehitlerinin isimleri verilerek anıları yaşatıldı. Fotoğraf sergileri, konferanslar ve daha pek çok etkinlik düzenlenerek FETÖ konusunda yabancı ülkeler bilinçlendirilmeye çalışıldı.

TARiHE SAHiP ÇIKTI

​Dünya kültür mirasına sahip çıkan TİKA ecdamızın ve coğrafyalarda bulunan eserlerini, o bölgedeki tarihi eserlerin restorasyonunu üstlendi.

GAZZE'YE TOPLU KONUT

​ 2014'te Gazze savaşı sırasında evlerini kaybeden ihtiyaç sahibi Gazzeli ailelere teslim edilmek üzere TİKA Gazze'de 320 adet konut inşa edildi. Her blokta 16 daire bulunuyor.

4 MiLYAR DOLAR DEĞiL 304 MiLYON 106 BiN

Akşener, TİKA'nın 4 milyar dolar harcadığı söyledi. Oysa ki gerçek farklı. TİKA 2017'de resmi olarak 304 milyon 106 bin 759.02 TL harcama yaptı. TİKA, 2002'de 12 olan Program Koordinasyon Ofisi sayısını 2011'de 25'e, 2012'de ise 33'e yükseltti. TİKA bugün 58 ülkede 60 Program Koordinasyon Ofisi ve 170'e yakın ülkede pek çok alanda projeler gerçekleştirerek yeni işbirliklerinin oluşmasına büyük katkı sağladı.

TEMİZ SU SORUNUNU ÇÖZDÜ

TİKA ciddi sağlık sorunlarına hatta ölümlere yol açan temiz su sorununun yaşandığı ülkelere de el uzattı. Örneğin Pakistan'ın Sindh Eyalet'inde ciddi bir sorun olan temiz içme suyuna erişim sağlanması konusunda sıkıntıları giderildi.