Emin Çölaşan'ın HDP seferberliğine bir tepki de Birgül Ayman Güler'den

Sözcü yazarı Emin Çölaşan "HDP olayı" başlıklı köşe yazısında HDP'ye oy çağrısı yaptı, yol haritası çizdi. Skandal köşe yazısına sosyal medyadan yağan tepkilere bir yenisi de CHP'nin eski milletvekili Birgül Ayman Güler'den geldi: Pirus zaferi

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 31 Mayıs 2018, 23:09
Emin Çölaşan’ın HDP seferberliğine bir tepki de Birgül Ayman Güler’den

İÇİNDEKİLER

Türkiye 24 Haziran seçimlerine hazırlanırken ittifaklarda saflar netleşti. Anketlerde Cumhur İttifakı'nın önde olması ve HDP'nin başarısızlığından rahatsız olan kesimler de harekete geçti.

Son olarak 31 Mayıs 2018 tarihli "HDP olayı" başlığıyla bir yazı ele alan Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, köşe yazısında HDP'yi kurtarma seferberliğine girişti.

"HDP BARAJI GEÇEMEZSE AK PARTİ'YE YARAR"

Gazete yazarı Emin Çölaşan, "HDP olayı" başlıklı yazısında, 7 Haziran seçimlerini hatırlatarak AK Parti'ye karşı HDP'nin barajı geçmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Çölaşan, "Bunları HDP'li olduğum için yazmıyorum" dese de Cumhur İttifakı'na karşı HDP'ye oy verilebileceğinin mantık ve bilimin HDP'nin barajı geçememesinin AK Parti'ye yarayacağını yazdı.

Uzun uzun HDP'yi kurtaracak yol haritasını çizen Çölaşan'a sosyal medyadan yağan tepkilere bir yenisi de CHP'nin eski vekili Birgül Ayman Güler'den geldi. Güler, Çölaşan'ın yıllardır Erdoğan düşmanlığı adına yazdığı senaryoları "Pirus zaferi" olarak değerlendirdi.


PİRUS ZAFERİ

CHP'den istifa eden Birgül Ayman Güler, Erdoğan'ı devirmek için her türlü fırıldaklığa girişen zihniyeti "Emin Çölaşan önce 'Ekmeleddin'le zafere' demişti. Sonra 'zafer için şimdi cemaati destekleme zamanı' dedi. Bugün de 'zafer için HDP'ye oy ver ' diyor. Cumhuriyetçilerin biricik güçlerini, özsaygılarını tüketip darmadağın olacakları bir Pirus zaferi" ifadeleriyle eleştirdi.