Sınırsız mesaj

AB büyükelçileri Bulgaristan'ın Svilengrad Köyü'ne gitti. Bu sırada 15 yaşındaki Edirneli Berkin, “Türkiye ile Bulgaristan arasındaki sınırı kaldırın. Her çocuk ailesiyle birlikte komşu ülkeye rahatça seyahat edebilsin” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2018 Güncelleme 28 Mayıs 2018, 01:00
Sınırsız mesaj

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin AB üyeliğine bahaneler uydurarak taş koyan Avrupa'ya "Sınırları kaldırın" çağrısı bu kez 15 yaşındaki bir çocuktan geldi. AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ile bir grup AB Büyükelçisi 'Sınır ötesi işbirliği' kapsamında Edirne'yi ziyaret etti. Tarihi yerleri gezen heyet, daha sonra Edirne'den Bulgaristan'ın Svilengrad Köyü'ne geçti. Heyet, Edirneli 15 yaşındaki Berkin Kondal'ın, Svilengrad Kültür Merkezi'nde Türk ve Bulgar kültüründeki benzerlikleri tanıtan gösteride yaptığı konuşmadan çok etkilendi. Kondal, AB Büyükelçilerine şu mesajı verdi: "Sınırları kaldırarak ülkeleri birbirine yakınlaştırabiliriz. Benim bir dileğim var; sınır bölgelerinde yaşayan her çocuk ailesiyle birlikte komşu ülkeye rahatça seyahat edebilsin."


Kondal Edirne'den Bulgaristan tarafına sadece 3 kez geçtiğini belirtti.



Bir grup AB büyükelçisi, aileleriyle birlikte Selimiye Camisi'ne gitti. Tarihi camiyi inceleyen heyet, burada fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.



Selva ÜNAL