Muharrem İnce namaz öğreten öğretmen hakkında önerge vermiş

24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce seçim çalışmalarına camiye giderek start vermişti. Bu şekilde şov yaparak muhafazakar oyları almayı hedefleyen İnce'nin daha önce namaz kılmayı öğreten bir öğretmen hakkında TBMM Başkanlığı'na önerge verdiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 13 Mayıs 2018, 14:49
Muharrem İnce namaz öğreten öğretmen hakkında önerge vermiş

İÇİNDEKİLER

24 Haziran seçimleri öncesi cami ve namaz fotoğrafları dikkatleri üzerine toplamaya çalışan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 2005 yılında Yalova Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğrencilerini camiye götürdüğü için linç kampanyası başlatmıştı.

9382 sayılı önergede Muharrem İnce "1. Öğretmen Emin Albayrak'ın bu dersi bu şekilde yapmasının ders müfredatı ve yasalarımız açısından bir dayanağı var mıdır? Programda yer alan "camilerimizi tanıyalım" bölümü için "camide çocuklara namaz kıldırma, abdest aldırma" etkinlik olarak yer almakta mıdır?" ifadelerine yer vermişti.

TBMM'ye verdiği soru önergesinde öğrencilere namaz ve abdest öğretilmesini irticai faaliyet olarak değerlendiren İnce, önergede ayrıca "Öğretmen Emin Albayrak, daha önceden irticai faaliyette bulunmaktan soruşturma geçirmiş midir?" sözleriyle skandala imza atmıştı.