İYİ Parti'nin FETÖ'cü iletişim sorumlusu Kerim Çoraklık gözaltına alındı!

İYİ Parti’nin Genel Merkez İletişim Sorumlusu Kerim Çoraklık FETÖ propagandası suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 08 Mayıs 2018, 12:40
İYİ Parti’nin FETÖ’cü iletişim sorumlusu Kerim Çoraklık gözaltına alındı!

İÇİNDEKİLER

Meral Akşener'in genel başkanlığını yaptığı İYİ Parti'nin Genel Merkez İletişim Sorumlusu Kerim Çoraklık FETÖ propagandası suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2018/80060 sayılı soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen İYİ Partili'li Kerim Çoraklık sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle ve Güvenlik Mücadele şubeleri görevlileri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Çoraklık'ın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü propagandası yaptığı tespit edildi.
Kerim Çoraklık hakkında Ankara'da da bir dosya olduğu öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; Ankara'da açılan soruşturma ve yeni açılan soruşturmayı İstanbul'da birleştirdiği bildirildi.

ÇORAKLIK'IN, FETÖ/PDY SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI MAHİYETİNDE PAYLAŞIMDA BULUNDUĞU TESPİT EDİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya, basın yapılanmasına ilişkin yapılan soruşturma süreçlerinde örgüt mensuplarının sosyal medya üzerinden yapmış oldukları algı oluşturmaya yönelik yazı ve paylaşımlar incelenirken şüpheli Kerim Çoraklık'ın "coraklikkerim" kullanıcı adı ile sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki yapılan paylaşımlarda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü propagandası mahiyetinde paylaşımları olduğunu tespit etti.

7 GÜN SÜREYLE GÖZALTINDA KALACAK
Başsavcılık, Kerim Çoraklık'ın aleyhindeki delil ve emareler, yüklenen suçun özelliği, kaçma ve delilleri yok etme ihtimali, soruşturmanın ikmali için gereken süre nazara alınarak 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 91. ve Kanun Hükmündeki Kararname'nin 10. ve 11. maddelerine göre yakalanarak 7 gün süreyle gözaltına alınasına karar verdi.
Kerim Çoraklık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle ve Güvenlik Mücadele şubeleri görevlileri tarafından gözaltına alındı. Kerim Çoraklık'ın, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.


ÇORAKLIK'IN FETÖ'YÜ VE TERÖRİSTBAŞI GÜLEN'İ ÖVEN PAYLAŞIMLARI
İYİ Parti'nin Genel Merkez İletişim Sorumlusu Kerim Çoraklık'ın FETÖ propagandası suçunu işlediğine yönelik paylaşımları şöyle:






ÇORAKLIK, FETÖCÜ POLİS AMİRLERİNİN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞ
22 Temmuz 2014: "Türk polisine yapılan bu operasyonu unutmayın. Sahur vakti, Müslümanlara zulmedenleri tarih unutmayacak."
Kerim Çoraklık'ın, söz konusu paylaşımı yaptığı gün aralarında FETÖ'nün kara kutusu olan ve 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarına yönelik kumpas operasyonu yöneten İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Ergenekon ve Balyoz soruşturmasını yürüten eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, FETÖ adına Selam Tevhid kumpas soruşturmasını yürüten eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, Selam Tevhid ve Ergenekon'da görev yapan, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u cezaevine götüren eski Terörle Mücadele Büro amiri Gafur Ataç ve İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın da bulunduğu birçok polis gözaltına alınmıştı. Söz konusu kişilerin tamamı tutuklu bulunuyor.




MİT MÜSTEŞARI VE AK PARTİ YÖNETİCİLERİNE HAKARET, ERDOĞAN'I TEHDİT!
Kerim Çoraklık, FETÖ'den tutuklanan savcı Sadrettin Sarıkaya'nın, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşarlar Emre Taner, Afet Güneş ile iki MİT mensubunun gözaltına alma girişimi hakkında da paylaşımda bulunmuş ve FETÖ'cü savcıya açık destek vermiş. Çoraklık, 15 Şubat 2012 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından, "#OrospuCocuguOcalan kadar onunla oturup pazarlık eden MİT görevlileri ve AKP yöneticileri de orospu çocuğudur!" şeklinde devlet görevlilerine açıkça hakaret etmiş.
Kerim Çoraklık, 10 Şubat 2012 tarihli paylaşımında ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakan olduğu dönemde hedef almış. Çoraklık, "MİT'çilere yakalama kararı çıktı. KCK'yı AKP'nin oluştırduğunu da göz önüne alıp Erdoğan'a kadar uzanabilirlerJ KCK, MİT'in gözetiminde kurulmuş" iddiasında bulundu.

Kerim Çoraklık, 4 Şubat 2015 tarihli paylaşımında, "Cemaat, Cumurbaşkanı'na kafayı yedirmek suretiyle darbeye hazırlanıyor. Kesin bilgi yayalım! RT RT RT" ifadelerini kullanmış

Kerim Çoraklık, 27 Ağustos 2014 tarihinde, "Hocamıza, abi ve ablalarımıza iftira atan, elinden gelen her türlü kötülüğü yapan RTE'ye hakkımı helal etmiyorum" ifadelerinin yer aldığı paylaşımı şahsi hesabından paylaşmış.


YSK Başkanı Sadi Güven tarafından yalanlanan sahte görselin Kerim Çoraklık tarafından hazırlandığı iddia ediliyor.

İŞTE ÇORAKLIK'IN FETÖ'YE DESTEK İÇİN YAPTIĞI RETWEETLER








Hoca dediği FETÖ lideri Fetullah Gülen! Abi ve abla dediği FETÖ yöneticileri.

BÜTÜN FETÖ'CÜLER GÖZALTINA ALINSA DAHİ YİNE 17/25 DİYECEKMİŞ



FETÖ'CÜ KANTER'İ SAVUNMUŞ





Cumhurbaşkanı'nın ailesine FETÖ'nün attığı iftiralarla saldırmış.


FETÖ'cülerin darbe yapmayacağını savunmuş!





15 Temmuz Darbesi'nden önce seri şekilde FETÖ hastaglerine destek veren belki de organize eden Kerim Çoraklık bugün de Meral Akşener için hashtag çalışmaları yapıyor.

FETÖ'DEN TUTUKLANMIŞ!



Akşener'in sosyal medya sorumlusu Kerim Çoraklık'ın 17/25 Aralık FETÖ kumpası sırasında 25 Aralık'ta FETÖ'ye destek verdiği paylaşımlar.




İP'den Kerim Çoraklık'ın gözaltına alınması hakkında ilk açıklama geldi: Kerim Çoraklık'ın İYİ Parti teşkilatlarında profesyonel olarak görevi yok.
İP'in bu açıklaması tamamen yalan tüm dijital medyanın başındaki isim.












Kenan KIRAN/SABAH