Başbakan Yıldırım'dan sonra Fikri Işık'tan son dakika bedelli askerlik açıklaması! Son dakika: Bedelli askerlik çıkacak mı?

Milyonların beklediği bedelli askerlik için Başbakan yardımcısı Fikri Işık önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık bedelli askerlik müjdesi bekleyenleri umutlandıran açıklamalarda bulundu. Bedelli askerlikle ilgili son dakika müjdesini Bakan Işık verdi. Işık önceki gün Başbakan Yıldırım'ın yapmış olduğu bedelli askerlik açıklamaları için,"Bizim hepimizin farklı düşüncesi olabilir, ama Sayın Başbakanımız bu konuya 'müspet bakıyorum' dedikten sonra hükümetimiz bu konuyu mutlaka değerlendirecektir" dedi." İşte bedelli askerlikle ilgili yaşanan tüm gelişmeler...

Giriş Tarihi 28 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 28 Nisan 2018, 15:31
Başbakan Yıldırım’dan sonra Fikri Işık’tan son dakika bedelli askerlik açıklaması! Son dakika: Bedelli askerlik çıkacak mı?

İÇİNDEKİLER



Önceki gün Başbakan Binali Yıldırım'ın bedelli askerlikle ilgili yaptığı açıklamalar bedelli bekleyen milyonlarca genci umutlandırdı. Son dakika haberi olarak bir bedelli askerlik müjdesi de Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'tan geldi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'tan son dakika bedelli askerlik açıklaması geldi. Önemli açıklamalarda bulunan Işık 'Bedelli askerlik çıkacak mı?' sorusuna 'Sayın Başbakanımız bu konuya 'müspet bakıyorum' dedikten sonra hükümetimiz bu konuyu mutlaka değerlendirecektir.' dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Ardahan'a geldi. Vali Mehmet Emin Bilmez'i makamında ziyaret eden Fikri Işık, burada gazeteciler sorunlarını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım'ın bedelli askerlik konusundaki açıklamasını değerlendiren Fikri Işık "Bizim hepimizin farklı düşüncesi olabilir, ama Sayın Başbakanımız bu konuya 'müspet bakıyorum' dedikten sonra hükümetimiz bu konuyu mutlaka değerlendirecektir. Bu konuda hükümetimizin yaptığı değerlendirme sonucunda cumhurbaşkanımızın gıyasetinde alınacak karar, hepimiz için geçerli bir karar olacaktır" dedi.

BEDELLİ ÇIKACAK MI? BAŞBAKAN AÇIKLADI
Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı canlı yayında, 'Bedelli askerlik çıkacak mı?' sorusuna "benim bakış açım müsbet" yanıtını verdi.

Yıldırım milyonlarca gencin beklediği bedelli askerlikle ilgili şunları söyledi;

BEDELLİDE İSTİSMAR OLMAMASI GEREKİR
Orada şöyle bir istismar olmaması gerekir. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz, bir yandan bedelli falan. İstismar edilebilecek bir konu gibi görünüyor. Bir yandan toplumdan bir talep geliyor. Biz askerlikte profesyonelliğe geçtik. Vatani görevlerini yapan askerleri biz cepheye hiç göndermedik.