Proje patladı

Başbakan Binali Yıldırım, Abdullah Gül’ün aday gösterilmesiyle ilgili çok net konuştu: Bu kadar gayretin arkasında belli ki bir mühendislik projesi var idi. Ama proje gözüktüğü kadarıyla akamete uğradı, patladı, elde kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2018 Güncelleme 27 Nisan 2018, 00:42
Proje patladı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Abdullah Gül'ün muhtemel adaylığı dahil birçok konuya açıklık getirdi. İşte Başbakan Yıldırım'ın o açıklamalarından satırbaşları:

KİMSEYE YARANAMAZSINIZ
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi bir ortak aday arayışı içinde çok yoğun temasları var. Gördüğümüz kadarıyla buradan bir sonuç çıkacağa benzemiyor. Çünkü bir yandan Cumhuriyet Halk Partisi, bir yandan İYİ Parti bu yönde açıklamalar yaptılar. En rahat parti biziz, bizde aday tartışması yok, MHP'de de yok, adayımız belli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Hatta seçim kararı verilmeden önce de belliydi. Dolayısıyla partilerin çatı aday denemesi yeni değil. İlk cumhurbaşkanlığı seçiminde de oldu, sonuçları görüldü. Maalesef çatının sağlam çatılmadığı, çöktüğü ortaya çıktı. Zorlama, yani zorlamayla siyaset inşa edilemez.



Uzun yıllar içerisinde bulunduğumuz önemli görevler üstlendiğiniz bir siyasi hareketten ayrıldığınızda ne eski yerinize ne de yeni yerinize yaranamazsınız. Tecrübeler bunu göstermiştir. Ne anlatacaksınız? Ben geldim, ama işte orada şöyle olduböyle oldu. Demezler mi, sen orada bu makamlarda bulunurken bunları niye söylemedin, bunları düzeltecek işleri niye yapmadın? O yüzden bizim halkımızın feraseti çok engindir, bu tip savrulmaları, evirilmeleri hoş karşılamaz. İnsanlar biriktirdikleri itibarı korumalıdır, tüketmemelidir, itibar çok zor elde edilir, ama tüketilmesi kolaydır.

Bu kadar gayretin arkasında belli ki bir mühendislik projesi var idi. Ama proje gözüktüğü kadarıyla akamete uğradı, patladı, elde kaldı. Abdullah Bey aday da olabilir, olmayabilir. Şu anda bizim meselemiz bu değil. Bizim hiç kimseye adaylık konusunda 'Aman olun-olmayın' diyecek halimiz yok. Biz adayımızı belirledik, kararımızı verdik.

Ben partimin bir neferiyim. Başbakanlık görevi zaten onurlu bir görevdir. Bu görevi 2 yıl süre içerisinde dolu dolu yaşadık. Türkiye'nin belki 50 yılda karşılaşmayacağı konularla karşılaştık. Darbesi, referandumu, sistem değişikliği, Fırat Kalkanı, Afrin Harekatı, ekonomiyle ilgili gelişmeler, yani birçok konuyu iki seneye sığdırdık.. Bu onur bize yeter...