Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi’nde Batı’ya sert mesajlar verdi: Mesele, petrol, altın, elmas olunca kan kokusu almış köpekbalığı gibi binlerce kilometre öteden koşup geliyorlar. Geçen telefonda bir tanesine söyledim! “Cezayir’de 5 milyon insanı katlettiniz şimdi kalkıyorsun Suriye ile ilgili bana akıl veriyorsun.”
CumhurbaşkanıRecep TayyipErdoğan,İstanbul'da DolmabahçeSarayı'nda düzenlenenDünya MüslümanAzınlıklar Zirvesi'dekonuştu. "Meseleler veproblemlerle ilgili çözümyollarının tespiti çokönemlidir" diyen Erdoğan,hem Batı hem de Müslümandünyasını eleştirdi. İşteErdoğan'ın konuşmasındansatırbaşları:
ÇOK İYİ BİLİYORUZ Kendi aramızdakiçatışmaları Müslümanolarak kendimizçözmüyoruz. İslam'ındışındakiler bunu çözüyor. Müslümanlar'ınişyerleri, evler, ibadethaneleri her günırkçıların hedefi oluyor, bunun en önemlizemini de Almanya, Hollanda, Belçika veFransa. Geçen telefonda birine söyledimtelefonda. 5 milyon insanı katlettiniz,şimdi kalkıyorsun Suriye ile ilgilibana akıl veriyorsun. Batılı güçlerin işin ucu çıkarlarınadokununca neler yaptıklarını, ortalığı nasılayağa kaldırdıklarını hepimiz görüyoruz.Mesele, petrol, altın, elmas, pazar payı oluncabu ülkelerin adeta kan kokusu almış köpekbalığı gibi binlerce kilometre öteden koşupgeldiklerini biz çok iyi biliyoruz. Müslüman ülkelerin liderleri dahi'Dünya beşten büyüktür' tezini anlamış değil.Köleleştirme politikalarına onlar da alıştılar.Bir ülkenin iki dudağı arasındasın.Ne istiyorlarsa onlar yapıyor. Artık dünyaİkinci Dünya Savaşı'nın şartlarını yaşamıyor,yeni bir dünya kurmamız lazım. MERKEL'E SURİYE TELEFONU Erdoğan, Beştepe'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabulünün ardından Almanya Başbakanı Merkel'i aradı. İkili bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki lider, Suriye'de ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve siyasi süreçte ilerleme sağlanması için somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuştuğu Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'ne 100 ülkeden 250 davetli katıldı.