Bank işte Türkiye

Türkiye, Afrin’de hem insani hem askeri destan yazdı. Bölge halkını terör örgütünün zulmünden kurtardı. Şimdiye kadar 40 bin aileye yardım yapıldı. Kahramanların yaptığı bu bank ise Türk milletinin yüce gönüllülüğünün bir kanıtıydı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2018 Güncelleme 29 Mart 2018, 02:08
Bank işte Türkiye

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı ile dünyaya operasyon dersi verdi. Terör örgütü PKK/YPG'yi Afrin'den temizledi. Bölge halkı huzura erdi. Okullar yeniden açılırken, bölgeye tam anlamıyla bahar geldi. Bakanlar Kurulu'nun gündemi de Afrin'e yapılan yardımlardı. Pazartesi günü toplanan Bakanlar Kurulu'nda da Afrin'de zaferle sonuçlanan Zeytin Dalı Harekatı masaya yatırılarak, insani yardımlar ele alındı. Kurul üyelerine bölgede yapılan yardımlar hakkında bilgiler sunuldu. Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı 20 Ocak tarihinden itibaren Afrin'deki siviller için insani yardımların da başlatıldığı belirtildi. AFAD ve Kızılay'ın 29 Ocak tarihinden itibaren insani yardım çalışmaları kapsamında toplam 106 noktada 8 bin 101 aileye yardım malzemesi dağıttığı belirtildi. Çoğunluğunu köylerin oluşturduğu dağıtım noktalarında 8 bin aileye yani yaklaşık 40 bin kişiye yardımlar ulaştırıldı.


12 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK

Dağıtılan insani yardım malzemeleri arasında gıda kolisi, su, kumanya, kek, bisküvi, hijyen seti, sıcak yemek, un, ekmek, battaniye, yatak, giyim-ayakkabı, çocuk bezi, hasta bezi, oyuncak, çadır ve diğer gıda dışı yardımlar yer aldı. 106 noktada toplam 116 çadır dağıtılırken, 12 bin kişiye de sıcak yemek verildi. 2 bin 608 Afrinli'ye de giyim yardımı yapıldı.

AFRİN 'E SU DSİ'DEN
Türkiye​ Afrin'e huzura hem de suya kavuşturdu. Devlet Su İşleri Adana Bölge Müdürlüğü yetkilileri Afrin ve Azez'e içme suyu sağlayan Meydanki Barajı'nda incelemelerde bulundu. Yetkililer sağlıklı bir şekilde içme suyunun yeniden bölgeye verilmesi için gerekli çalışmaların başladığını duyurdu.


Ahmet TOPAL