Terör örgütü PKK, Sincar'dan kaçıyor

Yerel kaynaklar, PKK terör örgütünün Sincar'dan çekileceğini belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz." demişti.

Giriş Tarihi 23 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 23 Mart 2018, 16:42
Terör örgütü PKK, Sincar’dan kaçıyor

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Türkiye'nin Kuzey Irak'a operasyon düzenleyeceğini açıklamasının ardından son dakika gelişmesi yaşandı. Yerel kaynaklar, terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çekildiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin dalı Harekatı ile ilgili bir açıklama yaptığı sırada, "Kuzey Irak'taki terör kamplarını da kontrolümüz altına alarak, zira merkezi yönetime söyledik, Sincar, halledecekseniz siz halledin, halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Eğer dostsak, kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksanız. " demişti.

Türkiye, ilkbaharda Irak merkezi hükümetiyle Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı sınır ötesi operasyona girişeceğini de geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu.

Terör örgütü DEAŞ ile mücadele etme bahanesiyle Sincar'a yerleşen PKK'lılar, bu bölgede geçtiğimiz yıllarda zaman zaman Mesut Barzani'ye bağlı peşmergelerle çatışmalara girmişti.

AFRİN'DEKİ BÜYÜK HEZİMETTEN SONRA SİNCAR'DAN DA KAÇTILAR
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna hiçbir şekilde izin vermeyeceğini anlayan son olarak Afrin'de büyük kayıp veren terör örgütü PKK yaşanan bu gelişmelerin ardından Sincar'dan da kaçmaya başladı.