Regaip Kandili önemi nedir en güzel mesajları ve sözleri 22 Mart Regaip Kandili ibadetleri duası ve namazı nasıldır

Müslüman alemi için en değerli günlerden birisi olarak kabul edilen Regaip Kandili’ne sayılı saatler kaldı. Üç ayların müjdecisi olan bu önemli gün nedeniyle Regaip Kandili mesajları vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. Dua ve ibadetler ile geçirilecek olan bu mübarek günde sevdiklerinize gönderebileceğiniz 2018 resimli Regaip Kandili mesajları yine bu başlık altında olacak. Whatsapp, SMS veya sosyal medya hesaplarınızdan 2018 Resimli Regaip Kandil mesajları kolaylıkla yollayabilirsiniz.

Giriş Tarihi 22 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2018, 09:32
Regaip Kandili önemi nedir en güzel mesajları ve sözleri 22 Mart Regaip Kandili ibadetleri duası ve namazı nasıldır

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca kişi bir kandil gününe daha erişebilmenin mutluluğunu yaşıyor. Dua ve ibadetler ile geçirilecek olan Regaip Kandili'ne sayılı saatler kaldı. 2018 Kandil mesajları, sosyal medyada sık sık paylaşılan konuların arasında yerini aldı. 2018 Regaip Kandili mesajları ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Büyüklerinize dua dolu resimli Regaip Kandili mesajları bu başlık altından yollayabilirsiniz.

2018 Regaip Kandili 22 Mart akşamı mı idrak edilecek? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre Regaip Kandili hangi güne denk geliyor? Regaip Kandili ne zaman idrak edilecek? soruları bu günü huşu içerisinde geçirmek isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Müslümanların ibadetlerini gerçekleştireceği bu günde, camiler dolacak, eller semaya açılacak. Regaip Kandili, Recep ayının başlamasıyla birlikte İslam dünyasının araştırdığı konu oldu. Müslüman alemi için önem arz eden özel günlerde ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmek isteyen vatandaşlar, 2018 Regaip Kandili ne zaman sorusunu sorgulamaya başladı. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Bu özel günde ibadetlerini yerine getirmek isteyenler için Diyanet Regaip Kandilinin hangi günde idrak edileceğini açıkladı. İşte Regaip Kandili ile ilgili detaylar...



2018 REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?
Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 21 Mart ile 22 Mart'ı bağlayan gece idrak edilecek.

İbadetlerine yön vermek isteyen vatandaşların merak ettiği 2018 Kandil günleri ise aşağıda sıralanmıştır. Buna göre;

Miraç Kandili 13/14 Nisan 2018 Cuma'yı Cumartesiye bağlayan gece

Berat Kandili 30 Nisan/01 Mayıs 2018 Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece

Mevlid Kandili 19/20 Kasım 2018 Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece

REGAİP KANDİLİ NEDİR?
Regaib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib'in aslı budur.

Regaip Kandili, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yer alan bilgilere göre 2018 yılında 22 Mart'ı 23 Mart'a bağlayan gece idrak edilecek. Hicri takvime göre 4 Receb 1439 olarak bilinen Regaib Kandili, Miladi takvimde 22 Mart tarihine denk geliyor.


EN GÜZEL KANDİL MESAJLARI
Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu hep seninle olsun. Kandilin kutlu olsun.

Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle kandilin mübarek olsun.

Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğın saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kandiliniz mübarek olsun.

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, dualarınız kabul olsun, kandiliniz kutlu olsun.

Yakınlık ne mekanda ne zamandadır sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır kandiliniz mübarek olsun.

Barış ve sevginin birleştiği, dostlukların daha çok büyüdüğü, hüzünlerin azaldığı, belki durgun belki yorgun, yinede mutlu ve umutlu nice hayırlı kandillere.



Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur.

Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu bir gecede yatağına uzanıp, keşke dediğin tüm güzelliklerin sizin olsun. Mutlu kandiller…

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mübarak kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Kandilinizi kutlarım.


Ruhu Aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, kandilin mübarek olsun.

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

Geçmişin bugünle, ışığın gölgeyle umudun gerçekle, ışığın gölgeyle, üzüntünün neşeyle, öfkenin sevgiyle barıştığı nice kandillere.

Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle kandiliniz mübarek olsun.

Sen öyle bir insan ol ki akıllar dursun, sen ona buna değil Allah'a kulsun. Ziynetler içinde parlayan bir nursun, senin gibi bir dostun kandili mübarek olsun.

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller.

Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-I gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler,mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler…. İyi kandiller.



Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

REGAİP KANDİLİ ORUCU
Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili orucu ile ilgili Nihat Hatipoğlu takipçilerinin sorularını yanıtladı. Hatipoğlu, Regaip Kandili orucu bir gün sonra da tutulabilir veya önce de tutulabilir. Fakat burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus orucu tek gün tutmamanızdır. Regaip Kandili orucu perşembe ve cuma günü olarak iki gün tutmalısınız. Nihat Hatipoğlu, Regaip kandiline özel bir oruç olmadığını ifade ederek nafile orucunun tutulabileceğine işaret etti.

NASIL NİYET EDİLİR?
Regaip kandilinde oruç tutmak çok faziletli bir nafile ibadettir.Bu oruç farz olmayıp sünnettir.Bugün oruç tutanlara 1 yıl oruç tutmuş sevabı verilir. Bu oruca geceden niyet etmek gerekir.

RECEP AYI İBADETİ VE NAMAZI
Üç ayların ilki olan Recep, "yüceltilmiş, içine ikramlar konulmuş ay" ve "hazırlanmak" manalarına gelmektedir.

Selman-ı Farisi(ra)dan rivayet ediliyor ki:

Receb-i Şerif'in hilali girdiğinde Efendimiz (sav) bana hitaben buyurdular ki:

-''Ey selman! Her kim ki Receb ayında her rekatta BİR FATİHA, ÜÇ İHLAS ve ÜÇ de KAFİRUN SURESİ'ni okuyarak otuz rekat namaz kılarsa Allhü teala (cc) hazretleri o kimsenin günahlarını af ve mağfiret eder. Ona senenin tamamını oruç tutmuş sevabı verir. Gelecek seneye kadar namaz kılanlardan yazılır. Her gün onun için bedir şehitlerinden bir şehidin ameli kadar ameli yükselir.''

Receb ayının ilk günü girince Allah rızası için iki rekat nafile namaz kılınır. Sonra samimiyetle günahlara tövbe edilir. 111 defa "Allahümme salli ala Muhammed" diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirilir. 1660 defa "ya Allah" diye tesbih çekilir.

Üç aylar boyunca her gün 1100 kere la ilahe illallah, 100 kere de Muhammedürresulullah diye bu tesbihe devam edilir. Üç ayların sonunda ise 90 bin kelime-i tevhid çekilecektir.
1100 defa la ilahe illallah
100 defa Muhammedürresulullah
100 defa ya Allah
111 defa Allahümme salli ala Muhammed



REGAİP NE ANLAMA GELMEKTEDİR?
Regaib kelimesi; "çok değerli hediye, bağış, içten gelerek ve yoğun bir şekilde arzu edilen şey" anlamlarına gelmektedir. İhsanı bol olan Rabbimizden günahlarımızın mağfiretini, ömrümüzün bereketini isteyerek gündüzünü oruç, gecesini namazla geçirmemiz tavsiye edilen bir gecedir. Ayrıca bu gece, bundan sonra gelecek olan kutsal gecelerin ve Ramazan ayının ilk habercisidir. Nitekim Recep ayının başlangıcında Peygamberimizin şöyle dua ettiği rivayetler arasında yer almaktadır:

"Ey Allah'ım, recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur." (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, I, 259)

Bu ayın ilk Cuma gecesi Regaib Kandilidir. Regaib kelimesi; "çok değerli hediye, bağış, içten gelerek ve yoğun bir şekilde arzu edilen şey" anlamlarına gelmektedir. İhsanı bol olan Rabbimizden günahlarımızın mağfiretini, ömrümüzün bereketini isteyerek gündüzünü oruç, gecesini namazla geçirmemiz tavsiye edilen bir gecedir. Ayrıca bu gece, bundan sonra gelecek olan kutsal gecelerin ve Ramazan ayının ilk habercisidir.

NASIL DUA EDİLMELİ?
Regaip kandilinde, diğer zamanlarda olduğu gibi gönülden ve içten dua edilmelidir. İşte, Kuran-ı Kerim'de bu hususa uygun sureler;

"Rabbinize alçak gönüllüce ve için için dua edin. Çünkü O, haddi aşanları sevmez." A'râf Sûresi 55

"Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O hâlde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler." Bakara Sûresi 186

"Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): "Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et." Bakara Sûresi 286

REGAİP KANDİLİNDE NASIL İBADET EDİLMELİ?
Regaip Kandili'yle ilgili net bir ibadet şekli olmasa da genel olarak yapılan ibadetler belirlidir. Kandil geceleri;

1. Kur'an-ı Kerim okuyarak,
2. Peygamberimiz ( a.s.m)'ın mübarek duası olan Cevşen-ül Kebiri okuyarak,
3. Aile bireyleriyle birlikte günün mana ve ehemmiyeti hakkında sohbet ederek,
4. Allah rızası için namaz kılarak,
5. Hayatımızın geçmiş günleri ve yılları hakkında muhasebe yaparak,
6. Günahlarımızın bağışlanması için Allah'tan af dileyerek,
7. Sevgili Peygamberimize bol bol salât ve selâm okuyarak,
8. Dünya ve ahirete ait dileklerimiz için dua ederek,
9. Hastaları, yaşlıları ziyaret ederek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirerek,
10. Eş, dost ve yakınlarımızla tebrikleşerek,
11. Dargın ve küskünleri barıştırarak ibadetler yerine getirilmiş olunacak.

2018 Regaip Kandili bugün mü idrak edilecek? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre Regaip Kandili hangi güne denk geliyor? Regaip Kandili ne zaman idrak edilecek? soruları bu günü huşu içerisinde geçirmek isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Müslümanların ibadetlerini gerçekleştireceği bu günde, camiler dolacak, eller semaya açılacak. Regaip Kandili, Recep ayının başlamasıyla birlikte İslam dünyasının araştırdığı konu oldu. Müslüman alemi için önem arz eden özel günlerde ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmek isteyen vatandaşlar, 2018 Regaip Kandili ne zaman sorusunu sorgulamaya başladı. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Bu özel günde ibadetlerini yerine getirmek isteyenler için Diyanet Regaip Kandilinin hangi günde idrak edileceğini açıkladı. İşte Regaip Kandili ile ilgili detaylar...

22 Mart Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece yani bugün ne kandili? Bugün kandil mi? Recep ayının ilk kandili hangisi? Bugün hangi kandil kutlanacak? sorusu Google üzerinde en çok arananlar arasına girmeye başladı. Mübarek günlerde dini görevlerini yerini getirmek isteyen vatandaşlar kandilin hangi gün olduğunu ve merak ediyorlar. Yılın ilk kandili bugün milyonlarca vatandaş tarafından ibadetlerle idrak edilecek. Bugün hangi kandilin kutlanacağını sorgulayan vatandaşlar ise 'Bugün ne kandili?' sorusuna yanıt arıyor. İslam dininin önemli ve mübarek günlerinden birisi de kandillerdir. Kandil günlerinde milyonlarca Müslüman vatandaş, çeşitli ibadetler yaparak sevap kazanmakta ve işledikleri günahlar için Allah'tan af dilemektedir. Bugün de o kandillerden birisi.