Mühimmatları elimizde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’de kaygılıyız” diyen AB D’ye tepki gösterdi: “Bu terör örgütlerini temizleyelim dediğimizde neredeydiniz? Paramızla silah istedik vermediniz. Teröristlere ücretsiz verdiniz. Şimdi o mühimmat yavaş yavaş bizim elimize geçiyor...”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2018 Güncelleme 21 Mart 2018, 00:00
Mühimmatları elimizde

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konuları değerlendirdi. Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 655'e yükseldiğini söyledi. Erdoğan, konuşmasında ABD'ye de sert çıktı. İşte Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları:

ERKEN SEÇİM İDDİASINA YANIT
"Amerika'dan sözcü açıklama yapıyor; 'Afrin'de kaygılıyız' diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimizde neredeydiniz? 'Gelin bu terör örgütlerini temizleyelim' dediğimiz zaman neredeydiniz? Bizi aldatmaya kalktınız. Biz sizden paramızla silah istedik, bize vermediniz ama terör örgütüne ücretsiz olarak bu silahı verdiniz. Şimdi o açılan tüneller, o tünellerdeki mühimmat depoları. Bunların hepsini yıkıyoruz. Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Bütün o mühimmat da bizim elimize geçiyor, geçecek." Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin operasyonunu eleştirenlere de sert çıktı. "Daha dün 'Afrin'e girilmesini asla doğru bulmuyoruz' diyenler şimdi ordumuzu tebrik ediyorlar. Bunların hayatı manevra" dedi. Bu arada Erdoğan, "Erken seçim olacak" iddialarına son noktayı koydu. A Haber'in haberine göre geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'da AK Parti milletvekilleriyle bir araya gelen Erdoğan, yerel seçimlerin 2019 Mart ayında, Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ise 2019 Kasım ayında olacağını belirtti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan dün dünya genelinde şampiyonluklar kazanan down sendromlu çocukları kabul etti.