Raco’ya girdik

Mehmetçik ve ÖSO dün Raco’yu 7 noktadan kuşattı. Ev ev temizlikle başlayan operasyon şiddetli çatışmalar ile devam etti. Gün sonunda kent merkezinden ilk görüntüler gelmeye başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2018 Güncelleme 03 Mart 2018, 00:31
Raco’ya girdik

İÇİNDEKİLER

Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın 42. gününde Raco'ya girildi. Batı cephesindeki kritik beldeye bu sabah başlatılan operasyona Özel Kuvvetler'de görevli askerlerimiz ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri katıldı. Operasyonu yerinde takip eden Reuters haber ajansı, çok sayıda fotoğraf geçti. Yayınlanan karelerde sisler içinde ilerleyen ÖSO unsurları göze çarptı. Cepheden ilk zafer haberi saatler sonra geldi, Raco'nun kuzeyindeki Mesekanlı ve Mamalı köyleri YPG'li teröristlerden temizlendi. Güneydeki Atamanlı/Osmanlı Köyü de aynı dakikalarda alındı. Mesekanlı ve Mamalı köylerinde çekilen ilk görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı.


ARALIKSIZ HAVA HAREKATI
Görüntülerde, sokaklardaki terörist cesetleri göze çarptı. İlerleyen saatlerde ÖSO'nun Raco belde merkezine girdiği ve şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi. İlerleme sırasında, önceki gün sekiz askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı Kel Tepe de ele geçirildi. Ayrıca Türk savaş uçakları gün boyunca terör mevzilerine hava harekâtları düzenledi. Bombalanan alanlardan yükselen duman, Hatay sınır hattından da görüldü.