Meteoroloji tarih vermişti! Ve beklenen kar geldi! (26 Şubat 2018 hava durumu raporu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye geneli hava durumu ile ilgili son verileri açıkladı. İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Ankara'ya kar ne zaman yağacak? İzmir'e kar ne zaman yağacak? Hafta sonu İstanbul'da hava nasıl olacak? Hafta sonu Ankara'da hava nasıl olacak? Hafta sonu İzmir'de hava nasıl olacak? İstanbul'da okullar tatil mi? Ankara'da okullar tatil mi? İzmir'de okullar tatil mi? İşte 26 Şubat 2018 Türkiye geneli hava durumu...

Giriş Tarihi 26 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 26 Şubat 2018, 10:30
Meteoroloji tarih vermişti! Ve beklenen kar geldi! 26 Şubat 2018 hava durumu raporu

İÇİNDEKİLER

Bu sene etkisini pek göstermeyen kış bu hafta hissedilir derecede kendini göstermeye başladı. Uzun zamandır yağmayan kar yağışı yurdun büyük kesiminde tekrar başladı. Kar yağışını heyecanla bekleyen vatandaşlar yağışların başlamasıyla kendilerini sokaklara attılar. Yoğun kar yağışı nedeniyle iki ilimizde okullar tatil edildi. Geçen yıl yoğun kar yağışına maruz kalan İstanbul'da bu sene kar yağmaması bir çok vatandaşın İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusunu sordurdu.

Bolu, Sakarya ve Edirne'de dün başlayan kar yağışı etkisini arttırarak bazı bölgelerde 10 cm'lere kadar ulaştı. İstanbul'un yanı başında başlayan kar yağışı gözleri İstanbul'da başlayacak yağışlara çevirdi.

Hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece düşeceği kuzey kesimlerinde kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Diyarbakır dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla kıyıları ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle batı ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Muğla kıyıları ve Antalya'nın doğu çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR TATİLİ HABERLERİ GELDİ
Yoğun kar yağışlarının yaşandığı bazı illerimizden son dakika okul tatil haberleri gelmeye başladı. Van Bahçesaray ile Bitlis'te okullar tatil edildi. Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Valilik açıklamasında "Olumsuz hava şartlar nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köy okullarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personeller bir gün süreyle izinli sayılacaktır" denildi.

VAN BAHÇESARAY'DA KAR TATİLİ
Van'ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Akşam saatlerinde belli aralıklarla başlayan kar yağışı etkisini artırınca okulların ise bir gün tatil edildiği belirtildi.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?
Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesinden sonra uzun zamandır merakla bekleyen İstanbul'lu vatandaşlar için kar haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul hava durumunu merak eden vatandaşlar internet üzerinden İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusunu aratırken, Meteoroloji'nin sitesinde yapılan değerlendirmelere göre perşembe günü İstanbul'da kar yağışı görülüyor.