Korkunç

Yurttan kaçan kızları istismar edip, çiftliğinde alıkoyan Abuzer Sayan, tutuklandı. Skandal ise bir mağdur annesinin ihbarıyla ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2018 Güncelleme 26 Şubat 2018, 00:31
Korkunç

İÇİNDEKİLER

İstanbul polisi, bir çiftlikte alıkonulan küçük kızları kurtardı. İstanbul polisi, yurttan kaçan bazı kızların, Ataşehir Kayışdağı'ndaki bir kaz çiftliğinde alıkonulduğu ihbarı üzerine kolları sıvadı. Ekipler, 21 Şubat'ta çiftliğe baskın yaptı. Bahçedeki 3 pitbull ve 1 kangal cinsi köpeği bayıltarak çiftliğe giren ekipler, kaz ve tavuklara bakan Afganistanlı Sabur R.'yi gözaltına aldı. Çiftlik sahibi Abuzer Sayan'a ise ulaşılamadı. Çiftlikte arama yapan ekipler, küçük kızların zorla tutulduğunu ve istismara uğradığını kanıtlayan video kayıtlarına ulaştı. Görüntülerdeki kızların 14-17 yaşındaki A.T., K.Ü., H.K. ve A.U. olduğu anlaşıldı. Kızların 3'ünün yurda geri döndükleri ancak korktukları için konuşmadıkları saptandı. Abuzer Sayan'ın ise şimdiye kadar 7-8 kızı kandırıp çiftliğe götürdüğü, silahla korkutup cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine ekipler, çiftlik sahibi Sayan'ın Ataşehir'deki evini de bastı. Operasyonda, Sayan'ın tehditle evinde tuttuğu 17 yaşındaki H.K. adlı kız çocuğu kurtarıldı. Şüphelinin H.K.'yi de diğer kız çocukları gibi silahla korkuttuğu ve görüntülerini ailelerine göndermekle tehdit ettiği anlaşıldı. Adliyeye sevk edilen çiftlik sahibi ile çalışanı Sabur R., 'cinsel istismar' ve 'hürriyeti tahdit' suçlarından tutuklandı. Eşinden boşandığı öğrenilen 1 çocuk babası Sayan'ın 'çocuk kaçırma ve alıkoymak' suçlarının da aralarında olduğu 12 suçtan sabıkasının olduğu açıklandı. Baskınla ilgili yeni detaylara da ulaşıldı. İstismarcıların elinden kurtarılan H.K.'nin annesinin ihbarı sonucu çiftliğe operasyon düzenlendiği ortaya çıktı.


Küçük kızlara tecavüz edip, çiftlikte alıkoyan Abuzer Sayan'ın adresinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi.


Polis, çiftlikteki derme çatma kulübelerde arama yaptı. Kız çocuklarına istismar görüntülerinin yer aldığı CD'lere ulaşıldı.