Afrin'deki hilâl, İdlib ve Fırat Kalkanı'nı birleştirdi

TSK, Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerin sınırla olan bağlantısını kesti. Teröristlerden kurtarılan hilâl şeklindeki alanla birlikte kuzey Suriye'deki muhalif bölgeler de birleşmiş oldu.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 26 Şubat 2018, 23:08
Afrin’deki hilâl, İdlib ve Fırat Kalkanı’nı birleştirdi

İÇİNDEKİLER


TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Şeyh Hadid beldesine bağlı Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan temizlemiş, kurtarılan hilal şeklindeki alan teröristlerin Suriye-Türkiye sınırıyla temasını kesmişti.


TSK, AFRİN MERKEZE İLERLİYOR
Zeytin Dalı Harekatı'nın ilerlemesiyle Afrin'de ortaya çıkan stratejik hilâl, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ili ve Halep'in Azez ilçesi arasında kara bağlantısını yeniden sağlamış oldu.


SINIR GÜVENLİĞİ GÜÇLENDİ
​Şubat 2016'da Halep'ten Kilis'e uzanan Halep otoyolu ve Halep kuzeyindeki Başköy ve Rityan üzerinden kuzeye uzanan yolun Esed rejimi tarafından ele geçirilmesi ile İdlib ve Halep kuzeyinin kara bağlantısı kopmuştu. Muhaliflerin kontrolündeki İdlib ile ÖSO'nun TSK'yla kontrol ettiği Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinin birleşmesi, Türkiye'nin sınır güvenliğinin daha güçlü sağlanmasına hizmet edecek.


115 NOKTADA ARTIK TERÖRİSTLER YOK
Suriye'nin kuzeyinde birleşen muhalif bölgelerin terörle mücadelede Türkiye'ye avantaj sağlaması bekleniyor. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 87'si köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 115 noktayı ele geçirdi.


Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Şeyh Hadid beldesine bağlı Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı.


Bugün Afrin'deki terör hedefleri 6 tank atışıyla vuruldu. Hedefler, başarılı bir şeklide imha edildi. TSK, daha önce de YPG/PKK-DEAŞ terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristlerle silah ve mühimmat taşıyan konvoyu, Afrin'in güneydoğusundan şehre yaklaşırken kara ateş destek vasıtalarıyla vurmuştu.

Vatandaşlar Özel Harekât timlerini böyle uğurladı.

Sosyal medyada ÖSO hesapları dün ele geçirilen ve Türkiye sınırına çok yakın olan Meydan Ekbez köyünden görüntüler paylaştı.


Görüntülerde terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri ÖSO birlikleri tarafından duvarlardan sökülüyor.

ÖSO birlikleri yerel halkla da bir araya gelerek sohbet ediyor.


Öte yandan AA'nın haberine göre ÖSO bileşenlerinden Hamza Tümeni tarafından oluşturulan Kürt Şahinleri Tugayı, Zeytin Dalı harekâtında YPG/PKK-DEAŞ'a karşı savaşmak için hazırlıklarını tamamladı.


Tugayın içindeki savaşçıların 400'ünü Kürt, 200'ünü Arap unsurlar oluşturuyor. "Kırmızı bereliler" olarak da bilinen tugayın, Afrin'deki kent merkezinin kuşatmasında ve meskûn mahal savaşında yer alması bekleniyor.


İntikal öncesi askerlerine Kürtçe hitap eden Kürt Şahinleri Tugayı'nın Genel Komutanı Hasan Abdullah Kulli, "Biz, Azez bölgesinin Kürtleriyiz. Biz HamzaTümeni'nin mensuplarıyız. İnşallah Afrin'e ulaşacağız. İnşallah Afrin'deki halkımızı, PKK zulmünden kurtaracağız" dedi.


Reuters, terör hedeflerinin vurulduğu ana ilişkin bu fotoğrafı paylaştı.