Hababam gel babam

Türk sinema ve tiyatrosunun usta oyuncusu Münir Özkul’un vefatı sevenlerini yasa boğdu. Hababam Sınıfı’nın çekildiği Adile Sultan Kasrı, ziyaretçiyle doldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2018 Güncelleme 09 Ocak 2018, 00:13
Hababam gel babam

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cihangir'deki evinde 93 yaşında hayata veda eden usta oyuncu Münir Özkul'un ölümü tüm Türkiye'yi hüzne boğdu. Efsane oyuncunun hayatını kaybetmesi üzerine onu anmak isteyen vatandaşlar, büyük ustanın Mahmut Hoca karakteriyle hayat verdiği Hababam Sınıfı'nın ilk dört filminin çekildiği Üsküdar Validebağ Korusu'ndaki Adile Sultan Kasrı'na akın etti.


Vatandaşlar, kasrın içinde yer alan ve 6-A edebiyat sınıfı olarak hafızalara kazınan Hababam Sınıfı'nı gezdi. Hababam Sınıfı'na ait karakterin fotoğrafları ve Münir Özkul, Adile Naşit ve Kemal Sunal'ın balmumu heykelleri bulunduğu mekan müzeye çevrilmişti. Müzeye çevrilen sınıfı gezen vatandaşlar Münir Özkul'un balmumu heykeliyle de bol bol fotoğraf çekti.


USTAYA VEFASIZLIK
Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hocası, Bizim Aile'nin Yaşar Usta'sı Münir Özkul (93), aramızdan ayrıldı. Cenaze töreninde gözler, bazı ünlüleri aradı. Fakat bulamadı. Münir Özkul ile Türk sinemasına damga vuran filmlerde oynayan Şener Şen'in cenazeye katılmaması dikkat çekti. Ayrıca 'Mavi Boncuk'ta rol alan Metin Akpınar da cenazede görülmedi. Özkul'un filmleriyle büyüyen günümüz sanatçıları da vefasız davrandı. Törene katılmayan Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan, Burak Özçivit ve Kerem Bursin gibi ünlüler, "Hepinizin de önemli işi mi vardı" denilerek eleştirildi.


Furkan KARA