'Çay'lak Sigmar

Alman Dışişleri Bakanı Sigman Gabriel, kendi elleriyle Çavuşoğluna çay ikram etti. Türk düşmanı Almanlar bu görüntüyü hazmedemedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2018 Güncelleme 08 Ocak 2018, 03:35
’Çay’lak Sigmar

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün Almanya'ya gitti. Goslar kentindeki tarihi Kaiserpfalz Sarayı'nda mevkidaşı Sigmar Gabriel ve eşi Anke ile bir araya geldi. Görüşmede iki bakan da önemli konular üzerinde hassasiyetle görüşlerini bildirdi. Sohbet etti. Daha sonra Alman bakan, Çavuşoğlu için çay demledi. Ardından da kendi elleriyle bardağı doldurup ikram etti.



AŞIRI SAĞCILAR KÖPÜRDÜ
O unutulmaz anlar ise gazeteciler tarafından saniye saniye karelendi. Bu sıcak fotoğraf Alman basınında da yer edindi. Fakat aşırı sağcılar bunu hazmedemedi. Sigmar Gabriel'in nazik davranışı, özellikle sosyal medyadan ve birçok platformdan eleştirildi. Ayrıca her zaman olduğu gibi Türkiye'ye karşı yapılan nefret söylemleri de bu tepkiyle yeniden dillendirildi.


Dışişleri Bakanı Sigman Gabriel'in eşi Anke de önceki gün Mevlüt Çavuşoğlu'nu evinde ağırladı. Bu durum "Almanya-Türkiye ilişkilerini Anke yumuşattı" yorumlarına neden oldu.