AK Parti MKYK toplantısı sona erdi

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Kılıçdaroğlu kendisini o koltuğa getirenlere diyet borcunu ödüyor. Kahramanları itibarsızlaştırıyor. Kılıçdaroğlu açık konuşsun ben darbecilerin yanındayım desin" dedi.

Giriş Tarihi 29 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2017, 18:51
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı sona erdi. AK Parti Sözcüdü Mahir Ünal MKYK sonrası açıklamalarda bulundu.

Ünal'ın açıklamalarında satır başları şöyle:

AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak AK Parti MKYK'da 2017 değerlendirmesi yapılacak, partinin kongre süreci ele alınacak.

Sivillere yargı muafiyeti getiren düzenleme ve yansımaları ile Kudüs gelişmeleri tartışılacak.

Soru: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin askerlerle ilgili açıklamaları oldu.

İkinci soru da tek tip kıyafetlerin onur kırıcı olduğu yorumu geldi.

KILIÇDAROĞLU KENDİNİ GETİRENLERE DİYET BORCUNU ÖDÜYOR
Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'da hain darbe girişiminde bulunan askerleri savunmasına ilişkin gelen bir soruya karşın, "Kılıçdaroğlu kendisini o koltuğa getirenlere diyetini ödüyor. Kahramanları itibarsızlaştırıyor. Kılıçdaroğlu açık konuşsun ben darbecilerin yanındayım desin" dedi.

Ünal konuşmasında, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaset biçimi adeta bir ihanet haline gelmiş halde. Kullandığı ifade şu; köprüde askerler linç edildi. Hepimiz askerliğin kurallarını biliyoruz. Herkesin gözü önünde cereyan etti. Asker kanunsuz emre asla riayet etmez. O gece ordumuzun içerisinde kanunsuz emre riayet etmeyen askerlerimiz vardı. Kemal Kılıçdaroğlu bal gibi biliyor ki, o gece köprüde milletin üzerine tanklarla ateş açanların, FETÖ'cü olduğu ve bunu bir emirle değil gönüllü olarak yapıldığını herkes gördü. Fetöcülerin haklarını savunmaya dönük söylemer, gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu onların bilmeli ki o FETÖ'cü askerlere bu millet dokunmadı.

AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak AK Parti MKYK'da 2017 değerlendirmesi yapılacak, partinin kongre süreci ele alınacak.

Sivillere yargı muafiyeti getiren düzenleme ve yansımaları ile Kudüs gelişmeleri tartışılacak." ifadelerine yer verdi

ABDULLAH GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI
11. cumhurbaşkanımızı Sayın Abdullah Gül AK Partinin milletvekilliği başbakanlık cumhurbaşkanlığı yapmış ve AK Partili olduğunu düşündüğümüz, dolayısıyla bizim bir ilkemiz vardır, dostlarımızın medya üzerinden konuşması bizi üzer.

Gördükleri bir eksiklik varsa biz işlerimizi istişare ile yaparız. Dolayısıyla sayın cumhurbaşkanımızın "üzüldüm" ifadesi de budur.

Bizimle dostlarımızın medya üzerinden konuşmasını ilke olarak kabullenmedik. Cumhurbaşkanımızın da sayın Abdullah Gül ile bu süreçte bir teması olmamıştır.

AK PARTİ'DE UYUM MESAİSİ BAŞLADI
AK Parti, Cumhurbaşkanlığı sistemine uyum değişiklikleri için 5 alt komisyon kurdu. Yürütmenin yapılandırılması, personel rejimi, mahalli idareler, seçim mevzuatı ve TBMM İçtüzüğü ile ilgili komisyonlar çalışmalara başladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği seçim ittifakı konusu, seçim mevzuatını ele alan komisyonda görüşülecek. Yerel seçim ile ilgili değişikliğin, Mart 2019 yerel seçimlerine 1 yıl kala tamamlanması gerekiyor.