Yüzsüzler

Yüzsüzler İşgalci İsrail ordusu, Filistin bayrağını başına sardı. Yüzüne maske taktı. Ardından Batı Şeria’daki protestocuların arasına daldı. 60 Filistinli’yi tutukladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2017 Güncelleme 14 Aralık 2017, 00:47
Yüzsüzler

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı tepkileri beraberinde getirdi. Filistin'deki protesto gösterilerinin ardı arkası kesilmedi. Terör devleti İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gösteriler devam etti. İsrail güvenlik güçleri ise çoluk çocuk, genç yaşlı demeden terör estirdi. "Mustaribin" olarak bilinen sivil giyimli operasyon birimine bağlı İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında protesto gösterileri düzenleyen Filistinliler'i hedef seçti. İsrail askeri, başına Filistin bayrağı sarıp yüzünü gizledi. Filistinliler'in arasında girdi. 8'i çocuk 60 Filistinli'yi yaka paça yakalayıp kelepçeledi.

HUKUK TANIMAZLAR
Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ilan ettiği 6 Aralık Çarşamba gününden beri süren protesto gösterilerinde yüzlerce Filistinli'nin İsrail güçlerinin müdahaleleri sonucu yaralandığı bildirildi. Doğu Kudüs'ü 5 Haziran 1967'de işgal eden İsrail, 1980'de tek taraflı olarak kentin doğusunu ve batısını "birleşik başkenti" ilan etti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise skandal karar için "Geçersizdir" dedi. ABD ise Trump'ın hamlesiyle Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan ilk ülke olarak tarihin kara sayfalarına geçti.