Ben bir melek taşıdım

Annesinin tabutunu taşıyan Muhammed, hafızalara kazındı. 12 yaşındaki çocuk, “Anneler ölmesin” açıklamasını yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2017 Güncelleme 08 Aralık 2017, 00:05
Ben bir melek taşıdım

İÇİNDEKİLER

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri, bir an olsun durmadı. Verilen ibretlik cezalar bile, bu vahşete engel olamadı. Son olay, 4 Aralık günü Amasya'nın Suluova İlçesi'nde yaşandı. Pazarcılık yapan Ferhat Zengin, kendisine boşanma davası açan eşi Ayşe Zengin'in yanına gitti. Çocukları Metehan ve Muhammed Salih'i başka bir odaya gönderdi. Ardından tartıştığı eşini bıçaklayarak katletti. 41 yaşındaki talihsiz kadının tabutunu, 12 yaşındaki oğlu Muhammed Salih de taşıdı. O kare, Türkiye'nin hafızasına kazındı.

"TEYZE, ANNE YARISI"
Anneleri mezara, babaları cezaevine giden iki çocuğa, teyzeleri Hatice ve enişteleri Ramazan Çoban sahip çıktı. Annesini çok özleyeceğini söyleyen Muhammet, "Ben annemi değil, melek taşıdım. Annemin tabutu o kadar hafifti ki sanki içi boştu. O bizim meleğimizdi. Onu çok özleyeceğiz. Artık kardeşime ben bakacağım. Ne olur artık anneler ölmesin. Babalar, anneleri öldürmesin. Biz bu acıyı yaşadık, başka çocuklar yaşamasın" açıklamasını yaptı. Teyze Hatice Çoban, çocukları kimseye vermek istemediklerini belirterek, "Teyze zaten anne yarısı..." ifadesini kullandı.


Anneleri babaları tarafından katledilen Muhammed ve Metehan'a teyzeleri Hatice Çoban sahip çıktı. Teyze Çoban, "Teyze, anne yarısıdır" dedi.
Murat ALHAN