Körü körüne dayak!

Doğuştan görme ve işitme engelli genç karşıdan karşıya geçerken bir kadının koluna tutundu. Tacize uğradığını düşünen kadının çığlık atmasıyla vatandaşlar engelli adamı tekme-tokat dövdü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2017 Güncelleme 07 Aralık 2017, 00:22
Körü körüne dayak!

İÇİNDEKİLER

Erzurum'un Yoncalık Mahallesi'nde oturan, doğuştan az gören ve işitme engeli bulunan Kemal Tanas (37), kent merkezinde karşıya geçerken yardım istemek için bir kadının kolunu tuttu. Taciz edildiğini sanan kadın çığlığı bastı. Bunun üzerine vatandaşlar genç adama saldırdı. Ağzı-burnu kan içinde kalan Tanas'ı bir vatandaş saldırganların elinden güçlükle kurtardı. Öfkeli kalabalık, bu vatandaşa, "Sen niye karışıyorsun?" diye çıkıştı. Karakola götürülen Tanas dayak şokuyla sarsılırken, ailesi şikayetçi oldu.

DARP RAPORU ALDI
Engelli gencin ağabeyi Murat Tanas, kardeşinin beyninde tümör olduğu için göz ve kulak gelişimin sağlanamadığını, yüzde 95 engelli olduğunu söyledi. Kardeşinin kötü bir niyeti olmadığını belirten Tanas, şöyle konuştu: "Kardeşim oradan uzaklaşırken bazı vatandaşlar kör taklidi yaptığını söylemiş. Yardımsever kişiye çok teşekkür ediyoruz. Kardeşimin yüzünde ve vücudunda darp izleri vardı. Darp raporu ve belgeleri aldım. Kardeşime saldıranlar hakkında şikayetçi olduk. İnşallah kısa sürede yakalanırlar ve yaptıklarının cezasını çekerler."

ENGELLİ GENCİ 'TACİZCİ' DİYE DÖVDÜLER
Yüzde 95 engelli Kemal Tanas, kulağından yaralandı.