Kılıçdaroğlu’nun yalan rüzgarı

CHP liderinin sahte belgelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarını hedef alması, geçmiş skandalları hatırlattı. “Adil Öksüz MİT’in adamı” ve “ByLock’çu 180 vekil” iddiaları hep fos çıkmıştı

Giriş Tarihi 30 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2017, 02:13
Kılıçdaroğlu’nun yalan rüzgarı

İÇİNDEKİLER

Kaset komplosuyla oturduğu CHP genel başkanlığı süresince Kemal Kılıçdaroğlu, kimi zaman 'iftira' siyasetinin örnekleriyle kimi zaman gaflarıyla kimi zamansa yabancı heyetlere Türkiye'yi şikâyet etmesiyle siyasetin gündemine oturdu. Bunlara son örnekse Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik sahte belgelere dayalı asılsız suçlamaları oldu. Kılıçdaroğlu'nun 7 yıllık sicili ise hayli kabarık.

İZLETENİ HATIRLAYAMADI
Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'a kurulan kaset komplosuyla ilgili Cumhurbaşkanı'nın sözkonusu kaseti izlediğini öne sürdü. Ancak iddiasını ispatlayacak bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaşmadığı gibi savcının davetine rağmen ifade vermeye de gitmedi, yazılı ifade göndermekle yetindi. Kılıçdaroğlu, yazılı ifadesinde ise görüntülerin kim tarafından ve ne zaman izlettirildiğini hatırlamadığını söyleyerek çark etti.
15 Temmuz için 'kontrollü darbe' iddiasında bulunan ve ellerinde dosya olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalar, söz konusu dosyanın içinin boş olduğu ve sadece sorulardan oluştuğunu ortaya koydu.
Kılıçdaroğlu 2010'da genel başkanlık koltuğuna oturduğunda yaptığı konuşmasında, "Kim darbe yaparsa o tankın önüne ilk ben çıkacağım" dedi. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'nda tanklardan kaçarak Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde gelişmeleri TV'den izledi.

MİT 2 KERE YALANLADI
Kılıçdaroğlu, FETÖ imamı firari Adil Öksüz'ün MİT elemanı olduğunu da iddia etti. Yetmedi 'öldürülebileceği'ni de söyledi. Ancak bu iddialarına yalanlama MİT'ten geldi.
Kılıçdaroğlu 2012 yılında da kendisinin, ailesinin ve bazı milletvekillerinin MİT tarafından izlendiğini ve dinlendiğini iddia etti. MİT ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin gerçeği yansıtmadığını MİT'in görevlerinin yasalarla belirlendiğini bildirdi.

"BYLOCKÇU VEKİLLER "
Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Kasım 2016'da olağanüstü toplanan MYK'da "ByLock kullanan 4 bakanı ve 60'a yakın vekili açıklayacağız, dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep edeceğiz" dedi. Geçen 3 Nisan'da da "AKP içinde 120-180 civarında ByLock'çu milletvekili var" diye konuştu. Ancak geçen zamanda Kılıçdaroğlu bu iddiasını da ispatlayamadı ve ByLock'çu vekiller yalanının üstünü kapattı.

SABAH