Uzun hikaye

İstanbul’da Elif Nur Hasgül, intihar etti. Uzun boyunu takıntı haline getiren genç kızın, 5 yaşındayken babasını kaybettiği, üniversite sınavında ise Türkiye 150’incisi olduğu ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2017 Güncelleme 14 Kasım 2017, 00:00
Uzun hikaye

İÇİNDEKİLER

Henüz 19 yaşında olan genç kız, hayatının baharında canına kıydı. Üzücü olay dün İstanbul Levent'te yaşandı. İTÜ'de İngilizce "Bilgisayar Mühendisliği" okuyan Elif Nur Hasgül (19), 17 katlı otelin çatısına çıktı. Görevliler, polisi aradı. Yere şişme yatak açıldı ve ikna çabalarına başlandı. Ekipler, yaklaşık 1 saat boyunca genç kızı vazgeçirmeye çalıştı. Meraklı kalabalık ise o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Hasgül kararından dönmedi ve kendini boşluğa bıraktı. Metrelerce yükseklikten beton zemine çakılan genç kız, feci şekilde can verdi. Olay kameralara anbean yansıdı. Anne Ebru Hasgül sinir krizi geçirdi. Dede Cengiz Yiğit ise "Torunum dünyada hayatına son verecek en son kişiydi. 5 yaşındayken babası kaybetti, Maddi ve manevi eksiklik yaşamaması için mücadele verildi. Üniversite sınavında Türkiye 150'ncisiydi. Cerahpaşa Tıp Fakültesi'ne kaydoldu. İTÜ'ye geçti. Boyu 1 metre 90 santimetre olduğu için psikolojik rahatsızlık yaşadı. Başka hiçbir sorunu yoktu" dedi.


Elif Nur Hasgül, otelin çatısından atlayarak intihar etti. Ölüm haberini alan ailesi ve üniversite arkadaşları yasa boğuldu.

Mustafa Kaya- Soner Koçer