Erdoğan, Elon Musk'ı kabul etti

Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen marka olan Tesla'nın kurucusu Elon Musk Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve Space X şirketinin kurucusu Elon Musk'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti

Giriş Tarihi 08 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 08 Kasım 2017, 17:36
Erdoğan, Elon Musk’ı kabul etti

İÇİNDEKİLER

Erdoğan ile Musk arasındaki görüşmenin saat 15:30'da başlaması bekleniyordu ancak ikili saat 16 sularında bir araya geldi. görüşmede Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hazır bulundu.



Elon Musk'ın Türkiye'ye geleceği yönünde geçtiğimiz günlerde bazı haberler çıkmış, ancak bu haberler teyit edilememişti.

Türkiye'nin yerli otomobil projesini açıklamasından hemen sonra gerçekleşecek olan Musk'ın ziyareti heyecan yarattı.

Son yüzyılın en büyük mucit ve girişimcileri arasında gösterilen Musk, bir yandan benzin bağımlılığını sona erdirmeyi hedeflerken diğer yandan da Mars'a insan taşıyacak uzay kapsülleri projesi üzerinde çalışıyor.

Otomobilin dahi çocuğu olarak nitelendirilen Musk'ın Türkiye'de 9-10 Kasım'da düzenlenecek olan Global SatShow'a katılması da bekleniyor.



Son yüzyılın en büyük mucit ve girişimcileri arasında gösterilen Musk, bir yandan benzin bağımlılığını sona erdirmeyi hedeflerken diğer yandan da Mars'a insan taşıyacak uzay kapsülleri projesi üzerinde çalışıyor.

ELON MUSK KİMDİR
Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Musk, Güney Afrikalı bir baba Errol'un oğlu olarak dünyaya geldi.

Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi. 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı.

1992'de, Kingston, Ontario'daki Queen's University'de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania'da işletme ve fizik okumak için Kanada'dan ayrıldı.

EKONOMİ VE FİZİK DİPLOMASI VAR
Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu.

Kardeşi Kimbal Musk'la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Musk,1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolarnakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında AltaVista'ya sattı.

Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com'un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu.

1.5 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ
2002 yılında bu girişimini ise 1.5 milyar dolara online alışveriş devi eBay'e sattı.

SPACEX'İN KURUCUSU
Musk, belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX'i 2002 yılında kurdu. Ünlü girişimci, uzay araştırmaları yapan şirketin CEO'su ve CTO'su olarak görevine devam ediyor.

SpaceX ISS'ye bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak tarihe geçti.