Türkiye tutkusu

Deniz ve balıkçılık tutkusuyla bilinen ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu, Fransa’da bir arkadaşından aldığı av teknesini, yeni dizayn için Türkiye’ye getiriyor. Depardieu, “Türkiye bu konuda çok farklı” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2017 Güncelleme 04 Kasım 2017, 00:06
Türkiye tutkusu

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü Fransız oyuncu Gerard Depardieu, 54. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin kapanış törenine katılmak üzere Türkiye'ye geldi. Ancak törenin sabahında Antalya programını iptal eden oyuncu, İstanbul turu yaptı. Bu süre içinde bazı görüşmeler de yapan Depardieu'nun balıkçılık teknesini Türkiye'ye getirmeye karar verdiği ortaya çıktı.



EGE'Yİ GEZECEĞİM
Gerard Depardieu denizde huzur bulup dinlendiğini belirterek "Teknelerle aram çok iyi. Denizi seviyorum. Bu nedenle Fransa'da bir dostuma ait klasik balıkçı teknesini de aldım ve bu tekneyi gezi teknesine bir yata dönüşürülmesi için Türkiye'ye getirdim. Türkiye'de yatçılık çok ilerlemiş durumda. Ayrıca Avrupa'dan daha hesaplı. Tuzla'da yat yapan tersaneleri gezdim. Yat tasarımı yarışmasında öğrencilerin tasarımları müthişti. Teknemi burada yeniden dizayn ede cekler ve bittiğinde Ege'yi gezeceğim" dedi. Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak, "Gecemizin konuğuydu. Eski bir balıkçı teknesini almış ve burada yeniden dizayn ettirerek gezi yatı haline getirilecek. Türk Yat Dizayneri Turhan Soyaslan çizimlerini yapıyor. Şu anda dizayn safhasında. Çok özel bir çalışma olacak" ifadelerini kullandı.