56 yaşında ikiz doğurdu

Abdurrahman ve Güllüşen Güzel çifti, 25 yıl evlat hasreti çekti. İlerleyen yaşlarına rağmen tüp bebek denediler. 40 gün önce ikizlerini kucaklarına aldılar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2017 Güncelleme 04 Kasım 2017, 00:00
56 yaşında ikiz doğurdu

İÇİNDEKİLER

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Abdurrahman ile 56 yaşındaki Güllüşen Güzel çifti 25 yıldır çocuk hasreti çekiyordu. Tüp bebek yöntemini denemeye karar verdiler. Güllüşen Güzel hamile kaldı. Büyük mutluluk yaşayan çift, 40 gün önce Şükriye ve Bilal adını verdikleri ikizlerini kucaklarına aldı. Çiçeği burnunda anne Güllüşen Güzel duygularını şöyle dile getirdi: "Özel bir hastanede tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. Bu süreçte tansiyon hastalığım ortaya çıkınca devamlı takip altındaydım. Zor bir hamilelik dönemi yaşadım. Mutluluğumu tarif edemiyorum. Çok şükür iki bebeğimi de sağlıklı dünyaya getirdim. Allah olmayan herkese versin. Bizlere de sağlıkla büyütmeyi nasıp etsin."



MUTLULUK GÖZYAŞI
Eşinin 3-4 kez düşük yaptığını söyleyen baba Abdurrahman Güzel ise "Kısmet bugüneymiş. İki çocuğumuz oldu, duygularımı anlatamam. Bunun mutluluğu çok başka bir şey. Evin içinde çocuk sesine hasrettim. Dışarıda bir çocuk bir baba ile oynarken ben kendi kendime ağlıyordum. Şimdi sevinç gözyaşı döküyorum" dedi. Sezaryenle doğumu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selahattin Kumru, Güllüşen Güzel'in Türkiye'de en ileri yaşta ikiz bebek dünyaya getiren anne olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kumru, annenin tıp literatürüne girdiğini belirterek, "Hastamızda diyabet çıkmadı, sadece tansiyon riski arttı. Bebekler de oldukça sağlıklı. Mutlu bir aile tablosuyla karşı karşıyayız" diye konuştu.